PASTERYZOWANA PAPRYKA Z CZOSNKIEM PO BAŁKAŃSKU + FILMIK

PASTERYZOWANA  PAPRYKA  Z CZOSNKIEM PO BAŁKAŃSKU + FILMIK

PASTERYZOWANA PAPRYKA Z CZOSNKIEM PO BAŁKAŃSKU + FILMIK

Paprykę konserwową jest bardzo smaczna, dzisiaj przygotowałam ją na sposób bałkański. Paprykę gotujemy w zalewie, przyprawiamy, dodajemy sporo czosnku i pasteryzujemy w zalewie olejowej. Przepis pochodzi z Serbii i krajów bałkańskich. Papryka tak przygotowana jest bardzo smaczna, aromatyczna, idealna na przekąskę kanapeczek itp. Polecam.  SKŁADNIKI :  2 - 2/5 kg czerwonej, grubej papryki  natka pietruszki 2 główki czosnku                     &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.