Czytaliście kiedyś skład kostek rosołowych albo sosów " w torebce " dostępnych na sklepowych półkach ? To przeczytajcie ! Możecie się mocno zdziwić, kiedy dowiecie się, że kostka rosołowa składa
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJuż od kilku lat noszę się z zamiarem zrobienia swojego przecieru z czerwonej papryki. Dokładnie od momentu kiedy słoiczek z tym smakołykiem dostałam od koleżanki
Kuchnia w czekoladzieW sprzedaży pojawiła się żurawina. Nasza propozycja na konfiturę. Składniki 2 duże pomarańcze 1 szklanka wody 1 szklanka białego cukru 8 goździków szczypta świeżo startej
R'n'G KitchenPyszne jesienne pomidory - pomidory polne. Dojrzałe, podłużne, mięsiste i pełne smaku. Przeciery na zimę już z nich zrobione, teraz pora na domowy ketchup
Kulinarne przygody GatityKiszone rydze Kiszone rydze to prawdziwy przysmak polskiej kuchni. Choć dziś nieco zapomniany, na szczęście znów wraca do łask smakoszy. Do kiszenia trzeba wybrać rydze zdrowe
KorniszonkiCzekośliwka zwana nutellą śliwkową to pyszny krem tylko z 3 składników, bez dodawania cukru. Słodki smak zyskuje dzięki dodatkowi czekolady. Połączenie śliwki z czekoladą mleczną oraz
Kuchnia MagdaLenyW tym roku jakoś na swojej działce nie miałam dyni, ale wzięłam od Mamy jedną, taką dość dużą i z połowy zrobiłam dżem..na blogu już
Moje domowe kucharzenieNiektórzy twierdzą,że dynia zwyczajna nie bardzo nadaje się do słodkich dań,ja jednak jestem innego zdania.Jest najpopularniejsza i najczęściej używana w kuchni.Po dobrej obróbce i
Anielskie wypiekiDo moich kiszonek dołączyły kiszone płachetki zwyczajne , nazywane też niemkami, kołpakami lub turkami. Są nieco inne, delikatniejsze, niż kiszone rydze , ale sama nie wiem, które lepsze
Smaczna PyzaDomowe Babcine sposoby na jesienno - zimowe chłody to najcenniejsze receptury do których zawsze wracam z sentymentem. Ja wiem, że smak może odstraszyć, natomiast zawartość utrzyma nas
Apetyczna babeczkaJestem szczęśliwą posiadaczką starej odmiany malin, które rodzą właściwie od czerwca do pierwszych mrozów. Bałam się, że zimna wiosna pozbawi mnie w tym roku dobrodziejstwa tych
PichceniomaniaDzisiaj grzyby po cygańsku, na które wiele osób ma swój własny przepis. Konkretnie to przyrządziłam tak w tym roku maślaki pstre . Czasami taką sałatkę nazywa się
Smaczna PyzaZawsze miałam problem żeby kupić ketchup bez cukru, jak wchodziłam do sklepu to były same z cukrem i oczywiście mogłam się tylko obejść smakiem. W tym
Bajeczna KuchniaMarynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze
KorniszonkiWymuszony uśmiech. Gdy bardzo się starasz robić coś po swojemu, a zawsze znajdzie się ktoś, kto pokrzyżuje Ci drogę. Dziękuję takim ludziom. Niech mi zejdą z
My simple kitchen