Zawsze miałam problem żeby kupić ketchup bez cukru, jak wchodziłam do sklepu to były same z cukrem i oczywiście mogłam się tylko obejść smakiem. W tym
Bajeczna KuchniaMarynowane rydze to wspaniały dodatek do zimnych mięs, wędlin i zimowych sałatek – szczególnie tych z majonezem i ziemniakami. Do zamarynowania grzybów potrzebne są świeże, młode rydze
KorniszonkiWymuszony uśmiech. Gdy bardzo się starasz robić coś po swojemu, a zawsze znajdzie się ktoś, kto pokrzyżuje Ci drogę. Dziękuję takim ludziom. Niech mi zejdą z
My simple kitchenTegoroczny rok to dziwny rok. Mam na myśli oczywiście grzyby. Lato wcale nie zapowiadało grzybowego, jesiennego szaleństwa. Na Podlasiu było dość sucho i co prawda rosły
Smaczna PyzaMoje pierwsze w życiu ogórki konserwowe. Choć nie było ich w planach (jakoś tak zawsze było mi z nimi nie po drodze....), to są
Smaczne ZdrowePAPRYKA MARYNOWANA Z MIODEM Jak w domu przygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana papryka przygotowana na zimę
Moja Książka KucharskaPAPRYKA W KECZUPIE - marynowana z curry i oregano Jak zrobić paprykę w keczupie na zimę do słoików - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana w
Moja Książka KucharskaNa dworze coraz zimniej-więc chociaż pod folią pomidorów dużo to już nie dojrzewają-więc trzeba wykorzystać takie jakie mamy-czyli zielone-polecam pyszną sałatkę na
Swojskie jedzonkoZjedliście już wszystkie pomidory z krzaczków czy macie jeszcze jakieś zielone w zanadrzu, które i tak już koloru raczej nie nabiorą przy takiej pogodzie...? Bo jeśli
Kuchnia w czekoladzieBardzo dobre jajeczka, kolorowo i pysznie. Jajka ugotować na twardo ostudzić. Oskrobać z łupinek. Cztery jajka przekroić na pół. Delikatnie wyjąć żółtka i włożyć do miseczki
Kuchnia PokoleńSok z owoców bzu czarnego na miodzie z cytrynowym aromatem...nie jest to typowy sok konsumpcyjny, lecz trzeba go traktować jak lekarstwo. Jest też bardzo pracochłonny
Kuchnia MagdaLenyPierwsze skojarzenie, gdy słyszę słowo "paprykarz"? - szczeciński, oczywiście;) Całkiem słusznie, gdyż pod taką nazwą w 1967 roku pojawiła się konserwa rybna, produkowana przez zakład rybacki
Obiad gotowySkładniki: ciemne winogrona mocno dojrzałe 4 kg, woda 1,5 litra, czekolada gorzka 100 gram, cukier 3/4 kg, żelfix 3:1 1 opakowanie zawsze owoce gotuję
W Mojej Kuchni LubięSkładniki 1 kg marchwi pokrojonej w kawałki,plasterki 1 kg cebuli pokrojonej w piórka 1 kg fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki 2-3 cm 1 kg
w mojej kuchniBuraczki tarte są bardzo łatwe w przygotowaniu a można je wykorzystać na wiele sposobów. Można je od razu prosto ze słoika podać na zimno jako dodatek
Monia miesza i gotuje