Marynowanie grzybków to żadna filozofia. Byle tylko rosło ich dużo i było co marynować! Do marynowania nadają się chyba wszystkie gatunki grzybów jadalnych, ale nie wszystkie
Smaczna PyzaU mnie na działce buraczki wciąż rosną i maja całkiem ładne liście. Buraczki nie są duże, ale do tego przepisu nadają się właśnie idealnie. Zimą są
Gosia gotujePolecam ukiszenie jej samodzielnie w domu, jest to proste i będziecie mieć pewność, że jest bez konserwantów. Kapusta kiszona oczyszcza organizm, wzmacnia odporność i wspomaga
Anioły w kuchniDeszczowa jesień ma swoje zalety. Składniki ok. 0,5 kg małych prawdziwków sól Marynata: 1 szalotka 4 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 6 ziarnek pieprzu
Anioły w kuchniSkładniki taka ilość malin jaką chcemy wysuszyć Wykonanie Maliny wylożyc na tackach dehydratora ,wlączyc funkcje słońce i suszyć Wysuszone i przestudzone maliny zmiksowac
w mojej kuchniSkładniki 5 szklanek wody szklanka cebuli zeszklonej na złoto na 1 łyżce oliwki główka czosnku przekrojona na pół nie obrana 1 czerwona papryka 1 zielona papryka
w mojej kuchniHej! W moim ogrodzie jest kilka rodzajów winorośli. Nie rodzą jakiś ekstra owoców, ale są słodkie no i moje ☺ . Kiedy już się nasycimy i zostaje jeszcze
Tylko pysznieDziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszną konfiturę z gruszkami, znalezioną w przepisach "Świat kobiety". Zrobiłam kilka małych słoiczków i znikają w mgnieniu oka
Kuchnia MagdaLenyDomowe suszone pomidory z dodatkiem czosnku i bazylii Suszone pomidory są niezłym dodatkiem do sałatek, szpinaku, czy innych dań. A kiedy zrobimy je sami nie tylko
W Moim Magicznym DomuDOMOWY SOS TABASCO Jak w domu zrobić prawdziwy sos tabasco - sprawdzony przepis krok po kroku. Niezwykle czerwony, pachnący i ostry sos tabasco, który z powodzeniem możecie
Moja Książka KucharskaSkładniki duży pęczek pietruszki natka i korzeń Wykonanie Umyć natkę pietruszki,korzeń obrać odcinając po 2 cm z każdej strony .Pietruszkę pokroić na dowolne kawałki
w mojej kuchniMoja rodzina bardzo lubi buraczki. W okresie jesiennym przygotowuję ich dość spore ilości tak, by wystarczyło nam na całą zimę, wiosnę i część lata
Smaczne ZdroweJesień to pora roku , kiedy na terenach podmokłych pojawia się żurawina. To właśnie ta odmiana jest najlepsza i dużo więcej ma swych dobroczynnych właściwości niż ta
Z Majeczką w kuchniLECZO NA ZIMĘ - OBIAD ZE SŁOIKA Jak w domu przygotować leczo na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. W sezonie letnim, kiedy warzywa są najlepsze i
Moja Książka Kucharska