W ogrodzie obrodziło w owoce, mam teraz dużo pracy. Tym razem zrobiłam marmoladę z agrestu i czarnej porzeczki. Czarna porzeczka ma tu dominujący smak. Taką marmoladę można później do wykorzystania również przy pieczeniu ciast. Marmolada ta jest gęsta i pyszna. Owoce agrestu umyć i oczyścić z szypułek. Natomiast owoce czarnej porzeczki umyć i oderwać od gałązek. Do dużego garnka wrzucić owoce i gotować aż się rozgotują. Cały czas mieszać. Dodać cukier i gotować jeszcze około 15 minut. Nadmiar wody musi wyp... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl