Wiśnie na zimę – do naleśników, omletów, makaronu

Wiśnie na zimę – do naleśników, omletów, makaronu

Wiśnie na zimę – do naleśników, omletów, makaronu

Jesienią czy zimą wystarczy odkręcić słoik i albo podgrzać, albo na zimno podać do naleśników, omletów, makaronu, ryżu....  3 kg wiśni, 1-2 torebki kardamonu, 4 – 5 goździków, 3 -4 łyżki cukru, Wiśnie umyć, wydrylować. Wrzucić do garnka, dodać zmielone i przesiane przyprawy i zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Przełożyć wiśnie do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować (na małym ogniu) 20 minut od zagotowania. Wyjąć słoiki, dokręcić i odwrócić do góry dnem. Z tej porcji wiśni otrzymamy 3 – 4 słoiki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.