Lato pomału się kończy więc nadchodzi czas aby zamykać w słoikach trochę lata. Zapraszam Was dziś na marmoladę z mniszka lekarskiego. Mniszka tzw mlecze można zbierać
Kuchnia w oparachPewnie w większości domów zaczęły się przygotowania do zimy. Smutno mi jest kiedy pomyślę, że niedługo znikną z targu letnie owoce a pojawi się jesienna dynia
Kuchnia w oparachPomału spiżarnia zapełnia się słoikami w których znajdziemy trochę lata. Dziś zapraszam na konfiturę z porzeczkami 1 kg czarnej porzeczki 400 g cukru trzcinowego sok z
Kuchnia w oparachBuraczki jak dotąd smakowały wszystkim, którzy mieli okazje je spróbować Robiłam je pierwszy raz ale idealnie udało mi się dobrać proporcje Składniki: 4
Kuchenne inspiracje SylwiiTa konfitura jest moim faworytem wśród dodatków do wielkanocnych pasztetów, ale nie tylko. To niebanalny dodatek, który świetnie podkreśla i wzbogaca smak pieczonych mięs, wędlin, serów
Smakowity Blog KulinarnyDoskonały dodatek do jajek na twardo,wędlin,pasztetów i dań mięsnych. Na Wielkanoc z dodatkiem czerwonego wina. Składniki: 1kg buraków czerwonych 1/2 szklanki czerwonego
Niespełnione zdolności kulinarneWielkanoc zbliża się wielkimi krokami... A nie ma świąt bez prawdziwego, domowego żurku z jajkami, białą kiełbasą i boczkiem. Wielki Poniedziałek to idealny moment, aby nastawić
Kuchnia MagdaLenyPasztet? Nic bardziej prostszego i smaczniejszego. Tym bardziej, że wiemy co w nim znajduje się. Idealny na kanapki. Jeśli chcemy zrobić więcej, to do słoików i
R'n'G KitchenDzisiaj polecam pyszną domowa wędlinkę, świetnie pasującą na nadchodzące Święta Wielkanocne. Prasowanka z karczku z posmakiem startego chrzanu i galaretką, po prostu pycha. Musicie koniecznie zrobić
Gosia gotujePo raz kolejny, i na pewno nie ostatni, zachęcam Was do kiszenia w warunkach domowych . Kiszenie kapusty czy innych warzyw to nic trudnego i można kisić
Smaczna PyzaWyborny i smaczny dżemik dla dzieci na delikatne śniadanie. Składniki: 1 kg kiwi 1 cytryna 350 gram cukru żelującego 3:1 Wykonanie: Owoce kiwi obrać, zmiksować
Tradycyjna KuchniaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuPodstawą każdej pizzy poza ciastem oczywiście, jest sos. Dlatego dzisiaj podajemy przepis na sos pomidorowy, który przygotowujemy za każdym razem, gdy bierzemy się za robienie pizzy
Kuchnia od dwojgaSezon na kiszenie ogórków, już dawno za nami...dlatego (zimą) postanowiłam spróbować zakisić inne warzywa. To był strzał w dziesiątkę. Marchew, kalafior i papryka...spróbujcie koniecznie
Kopystką po garachK andyzowana skórka pomarańczowa kojarzy mi się ze Świętami. Zarówno przed Bożym Narodzeniem jak i przed Wielkanocą dodaję ją do wypieków w hurtowych ilościach. Żadne serniki
Food Square