Kiszona rzodkiewka

Kiszona rzodkiewka

Kiszona rzodkiewka

W tym roku miałam sporo rzodkiewki więc po raz pierwszy zrobiłam kiszoną. Zrobiłam ją w ten sam sposób jak kiszone ogórki . Kiszona rzodkiewka w smaku wyszła całkiem smaczna, czuć lekki posmak rzodkiewki jednak dominuje smak kwaśny zupełnie taki sam jakbyśmy jedli kiszone ogórki. Szkoda tylko, że rzodkiewka podczas kiszenia traci swój piękny kolor. składniki: rzodkiewka na każdy słoik o pojemności 1 litra: 2 nieduże liście chrzanu, 1 gałązka kopru z nasionami, 2-3 ząbki czosnku, kawałek korzenia chrzanu z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.