Brzoskwiniowa konfitura z lionką i cynamonem

Brzoskwiniowa konfitura z lionką i cynamonem

Brzoskwiniowa konfitura z lionką i cynamonem

Była dostawa wiejskich brzoskwiń od naszej kochanej rodzinki, zatem trzeba było je jakoś "zagospodarować". I tak powstała pyszna brzoskwiniowa konfitura. Składniki 2 kg brzoskwiń z własnego ogrodu 800 g cukru 2 limonki laska cynamonu Przygotowanie Brzoskwinie umyłem, blanszowałem, obrałem ze skórki, wypestkowałem. Miąższ pokroiłem w grubą kostkę. Owoce włożyłem do garnka, zasypałem cukrem, podlałem wodą. Gotowałem na małym ogniu przez 25 minut, aż owoce zmiękły. Odstawiłem na noc. Limonkę sparzyłem, obrałe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.