Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Letnio - jesienne zbiory czas start! Papryka marynowana inaczej nazywana konserwową.  Ten idealny przepis poszukiwany był od wielu sezonów aż w końcu znalazł się i ona ;)  A znalazła się na blogu Kasi Gotowanie Cieszy . Składniki na 10 litrowych słoików: 15 szklanek wody 1,5 szklanki octu 2 szklanki cukru 4 łyżeczki soli 25 kulek ziela angielskiego 30 ziaren czarnego pieprzu 12 liści laurowych 4 łyżeczki gorczycy 5 kg papryki olej rzepakowy Przygotowanie: Składniki na zalewę gotujemy 10 minut od moment... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.