Domowy ketchup ze świeżych pomidorów

Domowy ketchup ze świeżych pomidorów

Domowy ketchup ze świeżych pomidorów

W dobie wszechobecnych ulepszaczy, konserwantów i sztucznych aromatów, smak naturalnych produktów zaczyna być luksusem. Zachęcam do wypróbowania przepisu na domowy ketchup ze świeżych pomidorów. Dzięki temu że przygotowujemy go sami nie tylko wiemy co jemy ale także możemy sami modyfikować przepis pod swój gust.   Składniki: (na około 1,3l – wa zależności od użytej odmiany pomidorów) 2,2 kg dojrzałych pomidorów (polecam odmianę lima) 4 średnie cebule 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżeczki nasion gorczycy (ewentualnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.