PASTERYZOWANE PODGRZYBKI W OLEJU + FILMIK

PASTERYZOWANE PODGRZYBKI W OLEJU + FILMIK

PASTERYZOWANE PODGRZYBKI W OLEJU + FILMIK

Podgrzybki zamknięte w słoiku to świetny sposób, na przechowanie ich dłużej i cieszenie się ich smakiem. Dzisiaj przygotowałam je smażone w oleju, można je użyć do jajecznicy, omletu, sosu itp. Smakują jak świeże zaraz po zebraniu i obróbce, czyli ugotowaniu, tak więc grzybki zachowuj swój smak na dłużej.  SKŁADNIKI :  3-5 kg grzybów  olej  sól  pieprz  PRZYGOTOWANIE :  Grzyby, u mnie podgrzybki, należy dobrze oczyścić lub umyć jak zawierają piasek. Następnie kroimy je na kawa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.