Orientalna pasta z dyni i pomidorów

Orientalna pasta z dyni i pomidorów

Orientalna pasta z dyni i pomidorów

W tym roku dyni u nas pod dostatkiem, balkon ugina się pod ich ciężarem, a drugie tyle skrupulatnie przechowujemy w stodole na sianie ;). Za dużego wyboru nie mamy jeśli chodzi  o różnorodność odmian w tym roku, ale na przyszły rok zaszalejemy bardziej.  Moja ulubioną odmianą jest dynia Hokkaido, za to że ma fajną mączną konsystencję, za to że można ją wykorzystać prawie w całości i do wszystkiego oraz za to że zawiera dużo beta karotenu i witaminy A.  A ty jaka odmianę lubisz najbardziej? Autor... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.