Mus jabłkowo-malinowy

Mus jabłkowo-malinowy

Mus jabłkowo-malinowy

Uwielbiam zimą wyjadać jabłuszka. Wracam do smaków lata. Tym razem jednak postanowiłam jabłuszka zmieszać z pachnącą maliną. Efekt? Wow i w smaku i kolorze. Polecam. Co nam trzeba? W zależności ile chcecie mieć słoiczków. Ja przerobiłam 5kg papierówek i na tę ilość użyłam kilogram malin. Dodatkowo dałam kilogram cukru. Nie trzeba więcej gdyż jabłka i maliny słodziutkie! Robimy! Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na kawałki, usuwamy pestki i sam miąższ wrzucamy do garnka. Podlewamy około 200ml wody i na małym og... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.