korzen mniszka lekarskiego palony ,zamiast kawy tradycyjnej

korzen   mniszka lekarskiego palony ,zamiast kawy tradycyjnej

korzen mniszka lekarskiego palony ,zamiast kawy tradycyjnej

            Składniki 1,5 łyżki palonych korzeni 1,5 szkl. wody Wykonanie Aby uzyskać filiżankę kawy, umieścić 1,5 łyżki świeżo palonych korzeni w rondelku ,dodać 1,5 szkl. wody i gotować pod przykryciem około 25 minut. Przecedzić i pić ,lub podawać z mlekiem i miodem opcjonalnie .Ja lubię bez dodatków,czuć ten gorzkawy smak kawy. Ale można też w ekspresie do kawy zrobić Składniki 3 łyżeczki mniszka korzeń łyżeczka miodu 1/2 filiżanki mleka szczypta cyna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, bez pieczenia

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.