Kiszona biała rzodkiew daikon

Kiszona biała rzodkiew daikon

Kiszona biała rzodkiew daikon

Kupiłam książkę "Tylko kiszonki". Na początek wybrałam  przepis z białą rzodkwią daikon i z imbirem. 2 duże rzodkwie daikon 4 plasterki imbiru pół litra przegotowanej zimnej wody 2 płaskie łyżeczki soli Rzodkiew obrałam i starłam na mandolinie na cienki plasterki. Imbir pocięłam na zapałki. Wymieszałam rzodkiew z imbirem i załam roztworem wody z solą. Ciasno ułożyłam w 2 wyparzonych słoikach. Mocno ubiłam warzywa w środku i zalałam roztworem wody i soli. Obciążyłam szklanką napełnioną wodą. Po 2 dniach rzod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.