Buraczki na zimę

Buraczki na zimę

Buraczki na zimę

Przepis ten sprawdzała już niejedna gospodyni domu, dla której pełna spiżarnia na zimę, to ważna rzecz. Dostałam go lata temu od mojej Cioci Broni, która wspaniale gotowała i wypiekała przepyszne słodkości. Polecam go wszystkim, którzy lubią tradycyjne buraczki. SKŁADNIKI: 5 kg buraczków ugotować 2 średnie cebule 4 ząbki czosnku ZALEWA: 1,5 szkl.octu 10% 1,5 szkl.cukru 4 szkl. wody sól do smaku 4 ziarna pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 3 goździki 4 liścia laurowe WYKONANIE: buraczki zetrzeć na dużych oczk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.