Kimichi

Kimichi

Kimichi

Hej! Teraz będzie dalszy ciąg o kiszonkach. W okresie jesienno - zimowym są niezastąpionym źródłem probiotyków. Dzisiaj polecam kimichi (kimiczi). Kimichi jest uznane za najbardziej zdrową potrawą świata, ale jeśli ktoś nie lubi czosnku to kimichi nie pokocha. Moja znajoma powitała mnie takimi słowami "Czy ty chcesz mnie zabić?" Wszystkie bakterie mi wypaliło! 😅 Przysięgam Wam, że nie zrobiłam wszystkiego tak jak było w oryginalnym przepisie. Spuściłam z tonu ostrości, a i tak wyszło mocno ostre. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tylko pysznie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.