Hej! Kiszonki weszły na stałe do polskiego jadłospisu. Na moim blogu już zamieściłam sposób wykonania kiszonej kapusty ( tutaj ). Wychodzi pyszna kapucha. A teraz sposób inny. Jak zrobić kiszoną kapustę w całości. No bo i w całości też można kisić. Powiem Wam, że "zabawy" było co niemiara, ale warto. Trzeba tylko zaopatrzyć się w duży garnek, albo kupić mniejszą główkę wtedy problem będzie z głowy. Moja pociecha kupiła największą jaka była u handlarza, więc kapuściana głowa była kilka razy dziennie obra... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...