Słoikowa mielonka bez żelatyny

Słoikowa mielonka bez żelatyny

Słoikowa mielonka bez żelatyny

Wszelkiego rodzaju słoikowe mielonki na stałe zagościły w moim domu, domownicy je uwielbiają. Za każdym razem są pyszne, chociaż nie mają identycznego składu. Po prostu daję do nich takie mięso jakie akurat mam "pod ręką". Oczywiście można uniknąć tego całego „zachodu” i kupić mielonkę w sklepie, ale przygotowanie jej w domu wbrew pozorom jest bardzo łatwe. Spróbujcie, a przekonacie się 😉 SKŁADNIKI: 1,5 kg łopatki wieprzowej 65 dag przerośniętego boczku 25 g soli peklowej 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.