Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

Ogórki małosolne.

Moje pierwsze w tym roku ogórki małosolne. Najbardziej lubię takie na trzeci dzień i takie właśnie są na zdjęciu. Powiem Wam w tajemnicy, że po zrobieniu zdjęć dopadłam się do tych ogórków jak jakaś dzikuska :) Takie były dobre, że nie mogłam się najeść :)  A Wy jakie lubicie najbardziej? Mój maż je dopiero po pięciu, sześciu dniach jak są już prawie ukiszone. Składniki: 1 kg ogórków gruntowych 1 główka czosnku 3-4 gałązki kopru 1 liść chrzanu kawałek korzenia chrzanu woda, sól ( na każdy litr wody, kopia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Agusiowe smakołyki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.