Pyszny, szybki i sycący omlet. Dla mnie idealny po wysiłku sportowym, a czasami jako śniadanie, gdy wiem, że będzie mało czasu na jedzenie Co nam trzeba? 2 białka + szczypta soli 3 łyżki jogurtu greckiego 100ml mleka 4 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej Plus cheddar na wierzch po upieczeniu coś do natłuszczenia (ja patelnię delikatnie spryskuje olejem rzepakowym) Do polania ketchup
Latosiowydomwymiar dodając pyszne przyprawy do oliwy z oliwek. Uwielbiam takie podkręcone dania, bo niby to coś, co znamy, a jednak nabiera zupełnie innego smaku. A poza tym jajka na śniadanie w weekend to u mnie element obowiązkowy, dlatego lubię zróżnicować sobie to co robię, aby było smacznie, ale nie nudno. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display
nietylkopasta.plprzełamać te istniejące, dlatego też śmiało próbujmy swoich możliwości , ponieważ mężczyźni w kuchni też potrafią gotować! By ułatwić to zadanie, oto kilka propozycji, które mogą pozytywnie zaskoczyć kobietę. Czy śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia? By dobrze rozpocząć dzień, warto zjeść pełnowartościowy posiłek. Takim właśnie jest Shakshuka czyli potrawa pochodząca z terenów Bliskiego Wschodu. Swoim charakterem i oryginalnością
MenmagazineIdealne danie na nieśpieszne śniadanie w długi listopadowy weekend - placuszki dyniowe ze słodkimi karmelizowanymi śliwkami i chrupiącą posypką z siekanych słonawych pistacji. PLACUSZKI DYNIOWE z KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI Składniki: 200 g puree z dyni 165 g jogurtu naturalnego 150 ml mleka 1 jajko 60 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 250 g mąki karmelizowane śliwki
Bon appetit mon amiepyszną i lekką sałatkę przygotowałam z tego co akurat miałam w domu. Ogórek kiszony i czosnek nadają jej wyrazistego smaku. Polecam na lekką kolację czy drugie śniadanie do pracy. 2 torebki ryżu mała czerwona cebulka czerwona papryka 3 ogórki kiszone puszka kukurydzy pęczek koperku 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu mały jogurt naturalny sól, pieprz do smaku Ryż ugotować
Smakołyki AsiPrzepis znalazłam w gazecie. Zaciekawił mnie ze względu na składniki z jakich są zrobione . Jajko z cukrem i cukrem waniliowym ubić. Mąkę, mleko w proszku, proszek
Kuchnia Pokoleń5/5 - (1 ocen) Oto kolejna wersja uwielbianych przeze mnie śledzi, które polecam umieścić na stałe w swoim keto jadłospisie. Pyszna i sycąca sałatka śledziowa z jajkiem
Ola la LCHFŚniadanie na słodko z śliwkami w słodkim syropie. Ilość śliwek na 3-4 porcje. Płatki zalewamy na noc, aby rano były już miękkie. Składniki: 400 g miękkich śliwek węgierek, 2 łyżki cukru, 3 łyżki płatków owsianych górskich mleko Przygotowanie: Ze śliwek usuwamy pestki, wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około
Lena Gotujesamą myśl mam na nie ochotę a wy? Lubicie takie smaki a la jesieniara? Dzisiaj babeczki marchewkowe ale w wersji bezglutenowej z bananem, daktylami – świetne na drugie śniadanie. PRZEPIS MARCHEWKOWE MUFFINKI BEZGLUTENOWE Składniki: 1 dojrzały banan 1 duża marchewka 1 jajko 2 szklanki miksu mąk bezglutenowych do pieczenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego 0,5 łyżeczki sody
Dorota SmakujeUkrainka Lena która do niedawna prowadziła kanał prężnie ale od wybuchu wojny nie ma jej wcale. Dla Leny wszystkiego najlepszego. Chleb jest pyszny, aromatyczny, idealny do obróbki, polecam na śniadanie z masełkiem....pychotka! Polecam gorąco i zapraszam do stołu. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMięciutkie i puszyste racuchy dyniowe ze śliwkami to świetna propozycja na śniadanie bądź na kolację . Ich przygotowanie jest bardzo łatwe, gdyż najpierw łączymy drożdże z letnim mlekiem, po czym dodajemy pozostałe składniki i odstawiamy ciasto do wyrośnięcia. Składniki ciasta na racuchy łączę ze sobą za pomocą ręcznego ubijaka lub ręcznego robota kuchennego. Kiedy ciasto jest już wyrośnięte, nabieram
MeCooksSałatka z kozim serem i marynowaną cukinią. Pyszna sałatka z chrupiących warzyw, idealna na śniadanie i na kolację. Sałatka z kozim serem i marynowaną cukinią Ten kto mnie zna, wie doskonale jak bardzo nienawidzę marnowania żywności i jak bardzo boli mnie serce, kiedy muszę coś wyrzucić. Większość z moich dań powstaje pod wpływem chwili i niektóre z nich
Z Kuchni Do Kuchniprzeze mnie powyżej składnikami, zawiera również odrobinę mleka skondensowanego. Mleko skondensowane sprawia, iż ciasto drożdżowe jest słodkie, delikatne, wilgotne, a po upieczeniu ma piękną skórkę. Tę drożdżówkę podaję na śniadanie lub na kolację , posmarowaną masłem, dżemem, powidłem lub kremem czekoladowym. Oczywiście drożdżówka najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy jest jeszcze ciepła. Jeśli serwuję ją nieco później, na przykład następnego
MeCooks