Dżem Morelowy Bez Żelfiksu

Dżem Morelowy Bez Żelfiksu

Dżem Morelowy Bez Żelfiksu

Przepyszny domowy dżem to jest coś co uwielbiam zimą. Wykonajcie w domu taki dżem bo dość szybko się go robi (coś około 60 minut gotowania ;) a smakuje nieziemsko :) Składniki na około 8 słoiczków 200 ml: 1200 g moreli przed wypestkowaniem około 350-400 g cukru 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego 1. Szykujemy słoiki. Myjemy je dokładnie oraz wyparzamy razem z zakrętkami. 2. Morele myjemy, wypestkujemy i kroimy na mniejsze kawałki. 3. Do garnka z grubszym dnem wkładamy wypestkowane i pokrojone morele. Zasypujemy j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.