Kompot czereśniowy

Kompot czereśniowy

Kompot czereśniowy

Pierwszy raz w historii zdarzyło mi się zebrać czereśnie przed szpakami. Tylko dzięki temu, że w tym roku obrodziły. Wystarczył jeden dzień i czereśnie zniknęły, ale co nazbierałam to nazbierałam. Dzięki temu przedstawiam dzisiaj kompot czereśniowy. Składniki: Czereśnie Zalewa: 1kg cukru ( lub wielokrotność ) 5 l wody ( lub wielokrotność ) Wykonanie: Czereśnie oczyszczamy, nie usuwamy pestek. Myjemy. Ładujemy do słoików. Do 5 l wody dodajemy 1 kg cukru i podgrzewamy aż cały cukier się rozpuści. Zalewamy czer... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.