Parę dni temu wybrałam się z tatą na giełdę owocowo-warzywną, na której to wyhaczyłam same cuda. Chciałam też jedną antonówkę, ale koleś powiedział, że mam się gonić i może mi sprzedać 15 kg. Ostatecznie udało mi się wyżebrać jedną sztukę. Wracając jednak do wiśni... nie miałam ochoty na słoikowanie dżemów, przypomniałam sobie przepis z wiśniami z porto i postanowiłam zrobić coś do mięsiwa. Wyszło ekstra. Składniki: 2 kg wiśni 3 duże cebule 1,5 szklanki cukru (lub więcej) parę gałązek tymianku 2-3 łyż... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...