keczup domowej roboty z octem balsamicznym

keczup domowej roboty z octem balsamicznym

keczup domowej roboty z octem balsamicznym

Pomidorowy urodzaj należy wykorzystać. Na pomidorowe soki i pomidory w kawałkach przyjdzie czas jak będzie sezon na limę. Ale na keczup to mogę przeznaczyć swoje pomidory, lub pomidory od Teściowej. Fakt że z pół kg pomidorów wyjdzie jeden malutki słoiczek, ale zawsze warto :)  Można go zrobić w sposób tradycyjny lub po prostu wykorzystać Thermomix.  Składniki: 550 g pomidorów 1 cebula sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka oliwy Przygotowanie: tradycyjnie cebulę kroimy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.