Musztarda czekała od wczoraj, a właściwie to gorczyca wpijała w siebie piwo i winny ocet balsamiczny. Książka Wegańska spiżarnia to aktualnie zupełna nowość w księgarniach więc postanowiłam sprawdzić jej zawartość. Przepis zmieniłam pod nasze domowe smaki, nie brak mu ostrości ale takiej przyjemnej dla podniebienia. Idealnie wpisuje się w grillowe smaki lata do kiełbasek i mięsa!. Składniki: - 1/2 szklanki białej gorczycy - 1/2 szklanki piwa, jak użyłam piwa typu Ipa - 1/4 szklanka o... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...