gruszki na zimę

gruszki na zimę

gruszki na zimę

Nie wiedziałam już jak przerobić gruszki, bo pomimo tego że podzieliliśmy zbiory na trzy skrzynie (dla każdej rodzinki) to tego było baaaardzo dużo - nie wiem co byśmy mieli zrobić jakbyśmy tego nie podzielili ;-)  I tak żeby nie stracić ich za dużo - bo dojrzewają w tym upale w błyskawicznym tempie, zrobiłam kilka słoików kompotu na zimę.  Specjalnie nie podaje ile gruszek bo to wszystko zależy od tego ile ich mamy lub ile słoików mamy :) Składniki: gruszki  woda cukier Przygotowanie: do słoik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.