Ketchup z cukinii i papryki

Ketchup z cukinii i papryki

Ketchup z cukinii i papryki

Hit internetu ! Ketchup z cukinii? Ale jak? Przecież ketchup jest z pomidorów... A no właśnie z cukinii ketchup jest bardzo smaczny i uniwersalny. Możemy go używać do kiełbasek, parówek, jako sos do pizzy, a nawet jako sos do spaghetti. Do czego tylko chcemy. Najważniejsze, że nie zawiera sztucznych konserwantów. Oczywiście, aby słoiki dłużej stały i dobrze smakowały to ocet i cukier w składzie musi być, ale to i tak lepsza wersja ketchupu. Wiemy w 100 % co jemy.  U nas przepis zostaje już na stałe :) Zai... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Paulina Ż.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, mielone, sosy, ciasto na pizze, pizza , spaghetti, parówki, curry, pizza przepis, sos do pizzy, przetwory, sos spaghetti, mielone z warzywami, domowa pizza, sos pomidorowy, sos pomidorowy do pizzy, suszone pomidory

Inne przepisy z Kuchnia Paulettes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.