Ketchup z cukinii i papryki

Ketchup z cukinii i papryki

Ketchup z cukinii i papryki

Hit internetu ! Ketchup z cukinii? Ale jak? Przecież ketchup jest z pomidorów... A no właśnie z cukinii ketchup jest bardzo smaczny i uniwersalny. Możemy go używać do kiełbasek, parówek, jako sos do pizzy, a nawet jako sos do spaghetti. Do czego tylko chcemy. Najważniejsze, że nie zawiera sztucznych konserwantów. Oczywiście, aby słoiki dłużej stały i dobrze smakowały to ocet i cukier w składzie musi być, ale to i tak lepsza wersja ketchupu. Wiemy w 100 % co jemy.  U nas przepis zostaje już na stałe :) Zai... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Paulettes

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Paulina Ż.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, mielone, sosy, pizza przepis, curry, parówki, spaghetti, pizza , ciasto na pizze, sos do pizzy, sos spaghetti, przetwory, mielone z warzywami, domowa pizza, sos pomidorowy, sos pomidorowy do pizzy, suszone pomidory

Inne przepisy z Kuchnia Paulettes

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.