Krem z kukurydzy z chipsami z boczku Zupa z fasolki szparagowej Kapuśniak i placki ziemniaczane dla zabieganych Zupa z cukinii z serkiem topionym Kluski kukurydziane Krem z białych szparagów Krem z barszczu ukraińskiego Krem z pieczarek Zupa gulaszowa Barszcz świąteczny czysty Kapuśniak na żeberkach wędzonych Krem z kalafiora z chipsami Zupa z cukini z jabłkiem Zupa czosnkowa Zupa grzybowa
Ala piecze i gotujePavlova Najlepiej smakuje między posiłkami. Mleczna kanapka Malinowa królowa. Rolada malinowa Powiało chłodem, zapachniało truskawkami. Truskawkowy sernik na zimno CanelaKabakSuprise, czyli zgadnij kotku co mam w środku. Ciasto z cukinią i cynamonem Toffik. Sernik czekoladowy z toffi E-kler. Eklerki z truskawkami SweetTube. Rurki z kremem Pestka. Dyniowe Muffiny Wszystkie załączone zdjęcia dzięki uprzejmości naszego fotografa Arkadiusz Kornacki Fotografia . Większa
Kuchnia w opałachtylko ja stawiam na naturalność ;D) Śniadanie zdecydowanie udane. Placuszki jaglane, które zrobione bez żadnych dodatków, spokojnie mogą zastąpić kromki chleba. Ale ja polecam dodać do nich np. jabłko/ cukinię/ kakao lub inny dodatek. Dziś podaję przepis bazowy :) ~ Placki jaglane z jogurtem naturalnym ~ Składniki: 60g zmielonej kaszy jaglanej 100g jogurtu naturalnego 5g świeżo mielonego siemienia lnianego mniej niż
Kuchenny Skrawek Niebapowinno stanowić ostatnią wartę klopsa. Przykryć folią aluminiową, wstawić foremkę do foremki większej z wodą sięgająca do połowy formy z klopsem. Piec w temperaturze 180 stopni. Sos pomidorowy 1 cukinia 1 cebula 1 kg pomidorów sól,pieprz, 1 ząbek czosnek, tymianek, oregano, papryka chili Wykonanie: Wszystkie warzywa oprócz pomidorów kroimy w drobna kostkę. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie
kgwjanczewoChoć jestem stworzeniem mięsożernym, to nie wyobrażam sobie swojej kuchni bez warzyw. Nawet z nich można szybko przygotować proste, ale zdrowe, pełne witamin danie. Składniki: 1 marchewka 1/2 młodej cukinii po pół czerwonej i zielonej papryki 1 pietruszka 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju rzepakowego pieprz do smaku 2-3 ząbki czosnku
Czerwień i błękitpojawiają się również inne uproszczenia (nie polecane) dla leniwych - typu "fasolka czarna z puszki, można podmienić czerwoną" a to zbrodniam bo to jakby do naszego bigosu włożyć zamiast kapusty cukinię.SKŁADNIKI i PRZYGOTOWANIE:CZĘŚĆ PIERWSZA - FASOLA: Fasolę czarną (my użyliśmy 400 gram czyli jedną paczkę) wrzucamy do wody i pozostawiamy na 30 minut aby "straciła" trochę koloru
Smaki Brazyliigłówne z warzyw i dodatki warzywne do obiadu. Bakłażany faszerowane mięsemMakaron z sosem a'la ratatouillePieczone bakłażany z tzatzikiPieczone pomidory z ProwansjiPlacki z pomidorów z SantoriniGemistaBriami, pieczone warzywaPlacki z cukinii i fetySaksuka, gulasz z TurcjiGulasz z bobu z szynką SerranoPaella z warzywamiZiemniaki z zielonym sosemPilaw ze szparagami i bobemMarchewka duszona w oliwieFasulye pilaki, TurcjaLasagne wegetariańskaKalafiorowe gratinParmigiana z patisonówGigantes plaki, GrecjaWarzywa
Chilli Czosnek i OliwaBakłażany faszerowane mięsemKrólik duszony w cytrusachKiełbaski i cukinie w sosieMarokańskie szaszłykiPenne z klopsikami z kiełbasyPaella z królikiem i kurczakiemPity z klopsikami, botwinką i fetąMarokańskie keftyKiełbaski wieprzowo-ziemniaczaneTażin z klopsikami i jajkiemTortilla z chorizo i fasoląGreckie klopsiki keftedakiaChorizo z papryką i cebuląJesienny tażin wołowyCukinie faszerowane kiełbasąWiejska zapiekanka po grecku
Chilli Czosnek i OliwaPodlasiu. Dom Mokoszy jest miejscem gościnnym, z wspaniałymi, życzliwymi ludźmi pełnymi pasji. Kiedyś w Ustce, teraz niedaleko Radzynia Podlaskiego. Na wsi, w drewnianym starym domu, z bogactwem jabłek, cukinii, pomidorów i ogórków. Po prostu raj na ziemi!!!Dzieciaki buszowały między drzewami, taplały się w baseniku
Dzieje kuchennej Wiewióryzlepiamy. Gotujemy z osolonym wrzątku. Zachęcam do eksperymentowania w kuchni, na blogu znajdziecie przepisy na pierogi, które smakują wybornie! Pierogi z mięsem, cebulą i marchewkąPierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku
Moja smaczna kuchniabędzie. Leciutko. Bardzo smacznie, kolorowo, słonecznie, pozytywnie!Składniki-pieczywo chrupkie razowe Sante-halibut niebieski wędzony-pomidorki koktajlowe-oliwki nadziewane czerwoną papryką-Glassa sojowa Ponti -świeży tymianek -świeża bazylia-grillowana cukinia-ser głęboko dojrzały Rycki CEZARPrzygotuj pieczywo Sante, połóż rybkę i pomidorki koktajlowe.Następnie porwany tymianek i bazylię.Dodaj glassy sojowej Ponti i oliwek.Następnie wystarczy jak zgrillujesz jeden plaster cukini.Dodaj
Z Kuchni Do Kuchnipatelnie,nadziej kawalki lososia na patyczki bambusowe ,skrop oliwa i piecz na ruszcie po 2-3 minuty z kazdej strony.Jako,ze u mnie nadal cukiniowo podalam z risotto z cukinia i salatka z surowa cukinia.Smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!uchwyt, który przytrzymuje nam tarty produkt. I są antypoślizgowe podkładki co zapobiega przesuwaniu sie całej tarki. Tak więc dziś przy okazji przygotowywania dania z ryżu użyłam tarki do starcia cukinii i tarka świetnie zdała egzamin. Ateraz zapraszam po przepis na pyszne danie na ryżu z warzywami, kurkami i skrzydełkami z kurczaka.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniJeszcze jest czas na ostatnie przetwory. Warto wykorzystać fakt, że w tym roku sezon przetwórczy trwa wyjątkowo długo :) W mojej piwnicy najwięcej przetworów jest z cukinii i z pomidorów. Jednym z moich ulubionych jest przecier pomidorowy z bazylią. To świetny pomysł na zupę pomidorową pachnąca latem w środku zimy. Przygotowanie takiego przecieru jest łatwe, a doznania
Codzienna kuchnia niecodziennaniepłukany (tylko taki ma odpowiednią kleistość), bulion, wino. Jest to danie szybkie, łatwe i praktyczne. Co ważne, przepis możesz modyfikować, dowolnie zmieniając dodatki, np. zamiast szparagów dodać grzyby, cukinię, paprykę, kawałki mięsa itp.Składniki:300g ryżu do risotto (arborio lub carnaroli)3 łyżki oliwy200 ml białego wina wytrawnego800 ml bulionu warzywnego1 cebula 5 pieczarek2 łodygi selera naciowegopęczek zielonych szparagówsól
Smakowity Blog Kulinarny