Przepis na : śniadanie
Z Tunezji, Libii, Izraela, Algierii czy Maroka? Mniejsza o to. Nie będziemy zaglądać nikomu w pochodzenie. Przyjemniejsze – przynajmniej dla mnie – jest to, że szakszuka szturmem podbija polskie kuchnie i restauracyjki… Czytaj dalej → czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...MAM TO NA WIDELCU
FOOD & FEELING CZYLI PROSTO, ŁATWO, PRZYJEMNIE