przepisy z cukinią - 1500 przepisów (strona:83/100)

S... Szpinak&Szparagi! 164

Szpinak po cukinii i brokułach to kolejna rzecz, która zawsze znajduje się w mojej kuchni. Kocham zielone warzywa (no, może oprócz zielonej papryki ;)).  Szpinak często kojarzy się z daniami jednogarnkowymi i makaronem, który jest przez niego oplatany. Ja uwielbiam go jeść ot tak i sama decydować, czy chcę go skosztować z mięsem, czy bez ;)  Niesamowity jest fakt

Kitchens Alphabet
Światowy Dzień Makaronu - inspiracje 253

porowym Pieczeń drobiowa z makaronem Zapiekanka mięsno makaronowa Zapiekanka z makaronem pieczarkami i kurczakiem Sałatka makaronowa Spaghetti z klopsikami Sałatka warzywna z tortellini. Ravioli z pieczarkami  Spaghetti z cukinią ala carbonara  Makaron z szpinakiem i kurczakiem Spaghetti z truskawkami

Ala piecze i gotuje
Placki z kabaczka 240

Kabaczek to krewniak cukinii. Moje kabaczki mają jasno zieloną skórkę i są grubiutkie jak małe dynie. Mają dość grubą skórkę więc przed starciem na placki trzeba je obrać. A placki są przepyszne. Składniki: 2 kabaczki 2 jajka szklanka mąki sól, pieprz olej do smażenia  Przepis na placki znajdziesz na blogu

w kuchni i w ogrodzie
Kurczak w warzywach z jabłkami. 1276

Chicken with vegetables with apples. Składniki. 30 dag mięsa z kurczaka 1/2 papryki 1 cebula 1/2 cukinii 1 jabłko 6 suszonych pomidorków cherry zioła prowansalskie natka pietruszki 1 łyżka sosu sojowo sezamowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz Wykonanie. Kawałki kurczaka marynować 20 minut w sosie sojowo sezamowym. Warzywa pokroić w duża kostkę. Mięso przesmażyć 2-3 minuty na oleju, dodać

Kulinarny karnet Christophera
Przetwory z duszonych warzyw 248

Kolejny sposób na przechowanie smacznych warzyw na zimowe dni to zawekowanie gotowych do spożycia sałatek. Takie mieszanki warzywne można doprawiać wedle uznania i robić różne wariacje smakowe. Składniki: cukinia cebula marchewka papryka ogórki kwaszone ocet sól, pieprz cukier olej Sposób wykonania

w kuchni i w ogrodzie
Tempura - Kalmary, ośmiornice, krewetki i warzywa w cieście 195

zabieganych lepszym rozwiązaniem będzie zakup gotowej mieszanki w Sklep.naSushi.pl, tempurę zalewamy lodowatą wodą, mieszamy i gotowe :) Składniki dla 4-6 osób: 20-25 dag krewetek, kalmarów, ośmiornic 1 mała cukinie, lub różyczki kalafiora 15 dag tempury sól 1. Przygotowujemy tempurę, mieszankę maki i przypraw mieszamy z lodowata wodą, dokładnie mieszamy.2. Warzywa kroimy, można lekko osolić, nabijamy na patyczki do szaszłyków

Apetyczna babeczka
Przetwory 175

Dżem z czarnej porzeczki Dżem śliwkowy Koncentrat pomidorowy Konfitura malinowa Konfitura wiśniowa Lecho z cukinii Marynowane kurki Marynowane opieńki Mus jabłkowy z miodem Ogórki małosolne Sok z aronii z sokownika Sok z wiśni Suszone pomidory w oliwie Syrop z pigwy do herbaty

Aga w kuchni
Zupa krem kalafiorowa 171

kalafior, 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/4 selera, 1/3 małego pora, 1/4 cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, czarny sezam Skworcu.    Polecam też zupy krem z dyni, kurek, cukinii i brokuła. Przygotowanie:    Do 1 litra zimnej wody dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Po 10 minutach dodajemy różyczki kalafiora

Aga w kuchni
Łososiowa piramida 154

Składniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella, 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka), 100 g łososia surowego, olej rzepakowy do smażenia, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sok z cytryny, koperek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy

Moniki Smakołyki
Makarony 175

Penne z pieczonym kalafiorem Spaghetti po maltańsku Makaron z sosem a'la ratatouille Speghetti po genueńsku Penne z kiełbasą i cukinią Makaron z cytryną i pieczarkami Spaghetti z krewetkami Lasagne wegetariańska Makaron z suszonymi pomidorami Z sosem z tuńczyka i anchois Makaron z czosnkiem i cieciorką Muszelki z kalafiorem i botwinką Z prostym sosem pomidorowym Spaghetti z pesto szparagowym

Chilli Czosnek i Oliwa
FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 218

PODANIE: > rybę wykładamy na talerze i polewamy sosem, który został na patelni. Następnie dokładamy ziemniaki, które lekko polewamy dipem. Na zdjęciu również surówka z surowej cukinii (kroimy ją obierakiem do warzyw, solimy i zostawiamy aby puściła wodę, po 10 minutach dodajemy nieci pieprzu oraz oregano i podajemy). OM NOM NOM! Post FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ

Nerds Kitchen
Leczo z kabaczkiem 162

kiełbasa, pomidory, papryka i cebula. My proponujemy Wam wersje wzbogaconą nieco o kabaczka. Naprawdę warto dodać to warzywo bo ciekawie wzbogaca smak poprawy. Również dobre leczo jest z cukinią zamiast kabaczka jeśli akurat mamy pod ręką. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji:4 Składniki: 3 kolorowe papryki 3 pomidory 1 mały kabaczek lub połowa dużego 4 kiełbasy 2 cebule Kawałek

Kolizje Smaków
Galette pomidorowo - bazyliowe 172

mogłabym przygotować do takiej tarty i oto propozycje: z duszonego szpinaku, sera feta i orzeszków pinii z duszonego szpinaku, niebieskiego sera pleśniowego i orzechów włoskich z ricotty i plasterków cukinii (przepis - klik) z pora i jarmużu (przepis - klik). Prezentowanie dziś galette okazało się pysznym i sycącym daniem. Jest to też jedna z najładniejszych potraw, jakie przygotowałam:)Galette bazuje na łatwym

Chilli Czosnek i Oliwa
Piknik Smakoszy vol 2 - moja relacja 185

przygotowała swoje specjały. Było słodko, było i wytrawnie.A na moim stoliku znalazły się: * muffinki marchewkowe z biała czekoladą  * muffinki brownie z kremem czekoladowym i malinai * piernik z cukinii ( lub kabaczka ) * kruche ciasto ze śliwkami i czekoladą  * ciasteczka owsiane * koktajl mango-brzoskwinia * kompot korzenno-śliwkowy * drożdżówki z czekoladą i cynamonem W najbliższych dniach na blogu będą pojawiać się

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania