Zupa z pesto z arbuzem i melonem
Zupa z pesto z arbuzem i melonem
Inspiracją do tego dania jest zimowa prowansalska zupa z pesto, czyli soupe au pistou, oraz książka włoskiego szefa kuchni Carlo Craco „Na początku był arbuz z solą. Podróż do centrum smaku”. Zupę wolę zmiksowaną jako zupę krem, a żeby bardziej pasowała do pięknego lata, podaję ją z arbuzem i melonem. Smaku dopełniają słone pesto i serek. Składniki na zupę: cebula, obrana i zeszklona na patelni pomidor, sparzony wrzątkiem i obrany za skórki marchewka pokrojona w talarki 3 zi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pesto, zupa, arbuz, szynka, szaszłyki, zupa krem, krem, fasola, marchewka, fasolka, fasolka szparagowa, ziemniaki, cukinia, szynka gotowana, ser biały, dania na gorąco
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję