Pytt i panna, Makarun

Pytt i panna, Makarun

Pytt i panna, Makarun

Nazwa tego szwedzkiego dania oznacza „drobne kawałeczki (ziemniaków, warzyw i mięsa) na patelni”. Dziś łatwa w przygotowaniu wersja wegetariańska. Składniki – dowolne ilości warzyw (obranych i/lub drobno pokrojonych): zielona lub żółta fasolka ziemniaki brokuły bób cukinia marchewka pietruszka (lub pasternak) kilka łyżek oleju + ulubione zioła + sól i pieprz czerwona, żółta i zielona papryki cebula 2 ząbki czosnku Każde z warzyw, oprócz papryk, cebuli i czosnku, ugotuj na parze (lub w wodzie). Pozostałe po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, szpinak, papryka, cebula, brokuły, ziemniaki, makaron, sałatka, spaghetti, makarony, sałatki, ziemniak, marchewka, mięso, penne, sosy, pizza , brokuł, pizza przepis, jogurt, fasolka, pieczarki, kebab, cukinia, ciasto na pizze, makaron ze szpinakiem, spaghetti ze szpinakiem, salatka z makaronem, sałatka wegetariańska, makaron z pieczarkami

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.