satynowo. ⇒ Patelnia Ambition nadaje się do smażenia z minimalna ilością tłuszczu. Jednocześnie możemy na niej uzyskać wysokie temperatury, które są konieczne gdy np. chcemy szybko opiec stek, by zamknąć pory mięsa i zachować jego smak i soczystość. ⇒ Lekkie aluminium, to lekkie garnki – ułatwienie dla osób, które nie powinny dźwigać np. ze względów zdrowotnych. ⇒ Sprawdzi się na każdego rodzaju kuchence, jest
Ostra na Słodkołączy w sobie delikatną słodycz owoców i warzyw z aromatycznymi dodatkami. Marmolada z buraków pasuje do kanapek, pieczonego mięsa, drobiu i deski serów. Możesz ją przygotować o każdej porze roku. Jeśli lubisz konfitury z warzyw, to będzie Ci także smakowała konfitura z czerwonej cebuli . Przepis na konfiturę z pieczonych buraków i jabłek przypomniałam sobie przeglądając książkę
Cztery Fajeryjest tą, do której wracam najczęściej. Przepis jest naprawdę prosty i szybki. Jest ugotowana na rosole na skrzydełkach kurczaka, z marchewką oraz ziemniakami i doskonale dostosowuje się do każdej pory roku :) Może być także w wersji wegańskiej, jeżeli użyjemy bulionu z warzyw i oliwy zamiast masła. Zupa ogórkowa na skrzydełkach - kilka powodów dla których jest tak bardzo lubiana
Moja Książka Kucharskawyjątkowym, a dzięki kilku wskazówkom Twoje jajka na twardo za każdym razem będą idealnie ugotowane. Sałatkę jajeczną można zrobić na wiele własnych sposobów. Dodaj tuńczyka w puszce, kukurydzę, ziemniaki, pora, pieczarki, paprykę, chrupiący boczek albo kurczaka, a Twoja sałatka jajeczna za każdym razem zachwyci nowym smakiem. Domowa sałatka jajeczna - moja ulubiona. Sałatka po której nikt nie będzie głodny, pełna białka
Moja Książka Kucharskaniecierpliwie pukać do drzwi, podczas gdy zima nie skończyła jeszcze rozpieszczać nas swoim białym puchem. Postanowiłam zatem uczcić tę piękną, tegoroczną zimę placuszkami z resztek pieczonej dyni, bo ta pora roku to również sezon na dynie piżmowe, które kuszą swoimi kobiecymi ształtami ze sklepowych skrzynek. Te proste placuszki to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację albo lunch do pracy
Kuchnia w Słońcu Skąpanamarcu. I wtedy też skuszę się na kawałek, bo jakże by inaczej! Ktoś jeszcze ma takie postanowienie jak ja? Przyznaję, że ja słodkości mogę jeść o każdej porze dnia i nieraz muszę się naprawdę hamować, a teraz to już będzie hardcore! Ale dam radę, mam nadzieję, że mi w tym pomoże ta moja upartość :D Pozostawiam Wam przepis na Oczy
Kuchnia w czekoladziewyobrażam sobie gotowania, bez wahania odpowiedziałabym, że nie mogłabym obejść się bez patelni. Bez niej nie zrobimy pysznych placuszków warzywnych, naleśników, omletów czy zwykłych jajek sadzonych. Do tej pory w swojej kuchni korzystałam już z bardzo wielu dostępnych w sprzedaży tańszych czy droższych patelni. O tych tanich teflonowych można powiedzieć tylko jedno – po najwyżej roku użytkowania nadają się do wyrzucenia
Delicious PlaceSkładniki: 250g makaronu (u mnie świeże Spaghetti alla chitarra ale może być dowolny długi) 1 cukinia (ok. 300g) 1 papryka (żółta lub czerwona) 1 marchew 1 średnia cebula lub por (w zależności od tego jak wyrazisty smak lubimy) 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku 500ml passaty kilka listków bazylii oliwa sól i pieprz do smaku opcjonalnie: pół szklanki białego
Pasta Po Polskuformy i dodatkowo miałam jeszcze jeden mały słoiczek , który przechowałam w lodówce przez kilka dni. Składniki: 4 marchewki, 2 pietruszki, seler (ja osobiście nie dodaję, bo mam uczulenie), cebula, por (biała część), odrobina wody, odrobina tłuszczu do smażenia, ulubione przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz (możesz też dodać lubczyk i pietruszkę, które dodatkowo wzmocnią smak przygotowywanych później potraw
Rozdomowionawszak już jutro dzień miłości w samym środku zimy. Właściwie pomysł ten sprawdzi się świetnie na śniadanie, obiad, deser i na kolację, bo na dobre gofry zawsze jest dobra pora. Muszę przyznać, że z ciastem na gofry zawsze miałam jakieś przeboje. Albo było za rzadkie, albo okropnie przyklejało się do gofrownicy, albo gofry w ogóle nie wyrastały i były zwykłymi
Kuchnia w Słońcu Skąpanatuńczykiem . Wędzony kurczak przepisy Przepisów na wykorzystanie wędzonego kurczaka jest bardzo dużo. Największym powodzeniem cieszą się sałatki z kurczakiem. Znakomicie się sprawdza wędzony kurczak w połączeniu z porem czy marynowanym selerem, a także z czerwoną fasolą. Godne uwagi są także zapiekanki z wędzonym kurczakiem i makaronem, wędzonym kurczakiem i ryżem. Lista jest długa i pewnie każdy w niej
Dieta moja pasjanami, a na blogu wciąż kwitnie seria walentynkowych przepisów pełnych miłości. Zaczęliśmy 2 tygodnie temu od pysznego ciasta bez pieczenia , by potem rozkoszować się chrupiącymi, kruchymi ciasteczkami. Dziś przyszła pora na przepyszne ciasto czekoladowe z ukrytym w środku czerwonym sercem. Kod: SYLWIA2020 rabat na zakupy w https://www.sweetdecor.pl/ ! Ciemną czekoladę Callebaut Select o 54,5% zawartości kakao już doskonale znacie
Ostra na SłodkoPora na recenzję kolejnej książki Tomasza Kieresa Historia Małżeńska. Tym razem autor opowiada historię Malwiny i Alka, małżeństwa z trzydziestoletnim stażem. Poznali się na studiach i pokochali od pierwszego wejrzenia, a potem żyli długo i szczęśliwie. Jednak jak się okazuje to tylko świetnie stworzone pozory, gdy ukochana córka wyjeżdża na studia Alek zabiera Malwinę w sentymentalną podróż do ich miejsc
Cynamonowe szczęścieprostu rozkosz. Przy tym osiągnięta małym kosztem i w krótkim czasie. Chrupiący, delikatny, słodki z kwaskową nutą – taki jest kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Idealne danie o każdej porze roku, ale chyba zimą, kiedy dni są krótsze sprawdza się najlepiej, bo zawarta w nim słodycz przyjemnie stymuluje mózg falą endorfin. Kurczak w sosie słodko kwaśnym jest daniem super prostym
Niedzielny kucharzStanach Zjednoczonych i pierwszy raz został opisany w 1803 roku, przez Johna Davisa w książce „Podróże czterech i pół roku w Stanach Zjednoczonych”. Choć jest wczesna pora i tłusty czwartek, ale odnosząc się do autora książki, który opisał Mint Julep jako – napój alkoholowy, który przesiąkł miętą, zażywany przez Virginian z poranka -, czy może być lepszy sposób
RafalCook