Przychodzę do Was dzisiaj z pomysłem na walentynkowe śniadanie, wszak już jutro dzień miłości w samym środku zimy. Właściwie pomysł ten sprawdzi się świetnie na śniadanie, obiad, deser i na kolację, bo na dobre gofry zawsze jest dobra pora. Muszę przyznać, że z ciastem na gofry zawsze miałam jakieś przeboje. Albo było za rzadkie, albo okropnie przyklejało się do gofrownicy, albo gofry w ogóle nie wyrastały i były zwykłymi naleśnikami o gofrowym wzorku... Wszystko się zmieniło, gdy wpadła mi w ręce gotowa m... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)