por - 13968 przepisów (strona:340/932)

Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe 144

Sławne pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe zawitały w końcu i do mnie ! Do tej pory zachwycałam się tylko tymi kupionymi w pewnym szwedzkim sklepie 😎. Niestety od dziś stracili klienta, sam będę je sobie piekła. Co tam dużo gadać, są boskie, zróbcie je sobie na święta ! Ja delikatnie je przyozdobiłam, ale równie pyszne są same. Pepparkakor,  szwedzkie pierniczki imbirowe Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
Konkurs Mikołajkowy i wyniki! 164

pomysł! Malo tego, zwykła maka na mąkę owsianą, a cukier na ksylitol to fantastyczne rozwiązanie! Postanowiłam także zrobić test i zaproponować kawałek brownie moim znajomym- wszystkim smakowało Od tej pory cukiniowe brownie ratuje mi mój fit tyłek w sytuacjach jak powyższa ” Serdecznie gratuluję wygranej i zachęcam do dalszego brania udziału w kolejnych konkursach a zwyciężczynię proszę o kontakt

Be Fit Be Strong
Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym 208

TRUDNOŚĆ: łatwe      -CZAS: do 15 minut Kotleciki z lanego ciasta i groszkiem zielonym DODATKI 1 laska kiełbasy (dowolnej) 3 łyżki groszku zielonego 1/2 pory 1/2 pomidora pieprz, sól kucharek LANE CIASTO 2 łyżki mąki 2 jajka 7-8 łyżek mleka Dowolną kiełbasę pokroić w kosteczkę, tak samo czynimy z pomidorem. Porę poszatkować Groszek dodać

Gotuję Testuję
Zupa grzybowa 204

się ja tylko raz w roku musi być wyjątkowa. Polecam! Składniki :  40-50g suszonych grzybów (podgrzybki) 3-4 marchewki 1-2 pietruszki cebula ząbek czosnku kawałek selera por kilka ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe 2 goździki kilka ziarenek czarnego pieprzu sól Przygotowanie :  Grzyby zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin, lub na noc.  Warzywa

Codzienne Gotowanie
Tofu po grecku 177

Już za tydzień święta, więc pora brać się za szykowanie potraw! Na pierwszy ogień proponujemy klasykę w wegańskim wydaniu, czyli tofu po grecku. Za sprawą płatków nori nasze tofu zamieni się w a'la rybę, a mieszanka warzyw podkręci smak. Tofu po grecku Przepis na ok. 4 porcje Potrzebujemy: 1 kostka tofu naturalnego 180 g 1 duża cebula 2 duże

Bananowe Pole
Grilowane polędwiczki wieprzowe z borowikami i pomidorkami 137

średnie ziemniaki     Przygotowanie   Polędwiczki pokroiłem na plastry. Rozbiłem lekko ręką. Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw. Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej. Tak zamarynowane mięso zgrillowałem , doprawiłem solą i pieprzem. Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem

R'n'G Kitchen
Kruche paszteciki z kapustą i orzechami. 130

przejdę do przepisu, trochę prywaty. Do tej pory mówiłam o sobie....jestem amatorem. Publikując znane i popularne przepisy, tworząc nowe dla siebie czy też na zamówienie,odkurzając te bardzo stare,  znalezione w przeróżnych archiwach, pisząc artykuł  wszystko to robię z pasji, zamiłowania. Bez profesjonalnego vel zawodowego zaplecza. I za takie podejście, rozumowanie zebrałam op...od pewnego Pana. Wyjaśnił

Dieta moja pasja
Aromatyczny Bakłażan na Chlebku Pita 114

Przepyszny, aromatyczny bakłażan na chlebku pita to mój sposób na doskonały obiad. I to obiad, który nie tylko sprawdza się o tej porze roku, bo pozwala na chwilę zapomnieć o szybkim tempie życia, ale również powrócić wspomnieniami do wakacji. To właśnie podczas tegorocznych wakacji w Grecji pokochałam bakłażan i nie mogłam się doczekać aż zrobię coś z jego udziałem

rabarbarowo
Zupa wigilina z suszonych borowików z quinoą (bez glutenu, bez laktozy, wegetariańska) 159

Najwyższa pora na tradycyjne świąteczne dania. Nieco inaczej, bo z quinoą, ale czasami warto poeksperymentować :) W zeszłym roku był barszcz z kluseczkami z komosą ryżową , tym razem przygotowałam grzybową, która jest mało pracochłonna, a bardzo aromatyczna, więc polecam.  Składniki: 2/3 szklanki ziaren białej quinoy 2 szklanki suszonych borowików 1 marchew 1 cebula 1,5 litra bulionu warzywnego 2 łyżki

Quinoa Raz!
Gałki od REGAŁKI 168

fronty, a przede wszystkim uchwyty :) U jednej takiej cudownej Aldonki, u której byłam kiedyś w gościnie, zobaczyłam coś, co wprawiło mnie w osłupienie. Doznałam olśnienia i miałam od tej pory marzenie! Zmienić kuchnię tak, żeby była naprawdę moja, nie od Rusta, nie z Ikei, nie z wnętrzarskiej  gazety. Mąż o tych moich pomysłach nie chciał słuchać. Mówił tylko

bistro mama
Ciasto drożdżowe krok po kroku, czyli... co wpływa na to, żeby ciasto było udane 198

pieczemy, smażymy ... W zależności od rodzaju naszego wypieku ustawiamy różną temperaturę w piekarniku.   Mam nadzieję, że ten post pozwolił Wam „zaprzyjaźnić się” z ciastem drożdżowym. Jeśli do tej pory mieliście wątpliwości, czy dacie radę takie zrobić, myślę, że od teraz będzie łatwiej. Życzę powodzenia i ... SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz

Kuchnia u Krysi
Dżem dyniowy z pomarańczą 150

się w czeluściach piwnicy ostatnia sztuka dyni z jesiennych zapasów. Okaz był dość pokaźnych rozmiarów, więc zdecydowałam się go zużyć na dżem dyniowy . Mimo, że to już późna pora na przetwory, bo zima w trakcie, nie mogłam się oprzeć temu słodkiemu specjałowi :) Dżem wychodzi raczej delikatny w smaku i dość słodki . Ma gładką fakturę dzięki długiemu i powolnemu gotowani

Grunt to przepis!
Zimowa Inka z chia i karobem 199

orkiszu i lubię zastępować pszenną mąkę wersją orkiszową. Tak samo było z kawą zbożową - kiedy tylko dowiedziałam się o istnieniu Inki z orkiszem, bardzo się ucieszyłam i od tej pory gości na stałe w moim domu. Tym razem prezentuję trochę inną wersję klasycznego napoju. Bardzo energetyczny kubek pełen nasionek chia, urozmaicony karobem i pyszną warstwą ulubionej kawy zbożowej z korzenną

FitKot
Zupa z brukselką 171

kurczaka bez skóry -włoszczyzna bez kapusty -1/2 kg brukselki -papryczka chili -sól, pieprz -olej rzepakowy -dwa ziela angielskie -dwa liście laurowe Oczyszczoną włoszczyznę ( marchewkę, pietruszkę, seler, por,cebulę )  oraz ćwiartkę kurczaka, zalewamy 1 l wody, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut. W tym czasie brukselkę dobrze płuczemy i obieramy ewentualnie

Kulinarne przemyslenia
Współpraca z Helio 137

listonosz.Małe paczuszki były włożone do papierowej torebki z logo Firmy.W środku znalazłam: - popcorn do mikrofalówki bez tłuszczu i bez soli.Bardzo się z tego cieszę,bo do tej pory popcorn do mikrofali który kupowałam był albo za słony albo za tłusty.Super jest to, że samemu można sobie "dosmaczyć". - mieszanka studencka - chipsy bananowe - jagody goji suszone-super antyoksydant - migdały(moje

słodkie i nie tylko historie kulinarne

Proponowane wyszukiwania