miał on jeszcze swojego miejsca i siedział u nas na kolanach. Zabrałam trochę rzeczy dla odwrócenia jego uwagi, jakieś zabawki, książeczki i inne gadżety. Jednak lot wypadł w porze drzemki i Mały większość czasu nam po prostu smacznie przespał. Rok później Młodzieniec miał już skończone trzy lata podczas podróży samolotem. Miał już swoje miejsce i bardzo podobało mu się zapinanie
Blog z ApetytemWersja dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie jesieni bez kawałka korzennego ciasta. Do zestawu dołączcie tylko ciepłą kawę i zadumę czy tydzień temu, o tej samej porze dnia, nie było jakoś jaśniej. Prawdopodobnie było. Moja dzisiejsza propozycja to kolejne ciasto bezkarnie odcukrzone. Erytrytol jako zamiennik cukru zyskał absolutnie moje uznanie, w tym pierniku również się sprawdza
Kronika Piekarnikamożesz dorzucić wiórki kokosowe lub zmielone orzechy. Śliwki pod kruszonką z płatków owsianych – szybki i sprawdzony przepis Jak przygotować śliwki pod kruszonką owsianą dla całej rodziny? W zależności od pory roku możesz sięgnąć zarówno po świeże owoce, jak i mrożone śliwki . Robienie podwieczorka rozpocznij od przygotowania śliwek. Owoce umyj, przekrój na połówki lub ćwiartki oraz usuń pestkę. Następnie ułóż
Ugotowane pozamiatanechęcią sięgamy po fast foody, jednak przygotowanie zdrowszych wersji fast foodów nie wymaga wielkiego wysiłku! Dzięki temu… ZOBACZ PRZEPIS Kotlety z marchewki – wegańskie kotlety marchewkowe z pieczarkami i porem Kotlety z marchewki to pomysł na bardzo szybki dodatek do obiadu, świetnie smakują z każdym sosem! Sprawdź inne przepisy na… ZOBACZ PRZEPIS JAGLANE BURGERY BEZGLUTENOWE – zdrowe hamburgery (wegetariańskie
Via Gustosię z puszystą pianką z… ZOBACZ PRZEPIS Najlepsza wuzetka – przepis na wuzetkę z porzeczkami To ciasto może stać się Twoim ulubionym deserem! Najlepsza wuzetka, jaką do tej pory jadłam – czyli wu zetka z… ZOBACZ PRZEPIS Lekkie ciasto z puszystym kremem i owsianymi ciasteczkami | GYMBEAM Lekkie ciasto z mlecznym kremem, które może stać się zarówno zdrową przekąską
Via Gustotemperaturę, ale nie zdążyła podrosnąć wiele. Gdy uznałam, że pierniki są już upieczone okazało się, że są bardziej gładkie i równe, niż te pieczone w 180*C. Od tamtej pory piekę pierniki w 150*C przez ok 15min (w zależności od wielkości ciastka). Zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu. Jak dla mnie jest świetny. Pierniczki po upieczeniu są kruche i dość
SmartBake.plWielkanocnym stole nie może zabraknąć sernika . Idealny, powinien nie tylko wyśmienicie smakować , ale i wyglądać pięknie . Chociaż serniki do tej pory robiłam sporadycznie, to jednak w takim wydaniu to gratka dla wielbicieli słodkości. Pomysł na taki serniczek właściwie sam przyszedł. Wszystko zaczęło się od silikonowej formy do ciast musowych. Zaraz po jej zakupie wypróbowywałam chyba wszystkie znane mi przepisy. Sernik
SmartBake.plnawilżając po upieczeniu. Efekt „Pierwsza Klasa”. Biszkopt z olejem vs. Biszkopt z wodą Czy robiliście kiedyś biszkopt kakaow y z dodatkiem wody ? Ja robiłam i do tej pory był moim ulubionym. Teraz nie mogę się zdecydować, który wygląda i smakuje lepiej. Może Wy macie jakieś preferencje. Napiszcie w komentarzu o Waszych spostrzeżeniach. biszkopt z olejem Biszkopt kakaowy
SmartBake.plwycisnąć z nich sok. Masło rozpuszczamy na małej mocy kuchenki. Dodajemy do masła sok i skórki z limonki. Wszystko razem mieszamy. Do gorącego masła dodajemy roztrzepane żółtka. Od tej pory mieszamy intensywnie. Gotujemy, aż do momentu gdy krem zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodajemy śmietankę (w pokojowej temp). i mieszamy, aż do połączenia składników. Całość odstawiamy do przestudzenia, a następnie
SmartBake.plZdarza mi się, że piekąc tartę kruszonkową, czy crumble zrobię za dużo kruszonki w stosunku do ilości owoców. Zawijam wtedy kruszonkę w folię i wrzucam do zamrażalki. Dzisiaj przyszła pora na zużycie zapasów kruszonki do ciasta migdałowo pistacjowego ze śliwkami. To taki sposób na wykorzystanie resztek. Oczywiście możecie pominąć kruszonkę i upiec ciasto ucierane z owocami . Do ciasta wykorzystałam duże
codojedzeniaCukier cynamonowy to połączenie cukru (najczęściej białego lub trzcinowego) z cynamonem. Możesz zmieniać proporcje, szukając najlepszej równowagi między słodyczą cukru a korzennym smakiem i aromatem cynamonu. Jeśli do tej pory nie słyszałaś lub nie słyszałeś o cukrze cynamonowym, to najwyższy czas nadrobić zaległości! Jaka jest historia cukru cynamonowego i do jakich potraw warto go dodawać? Historia cukru cynamonowego Cukier cynamonowy
e-PrzepisyKulinarnesię szczególnie popularny w Ameryce Północnej w latach 20. XX wieku dzięki reklamie i reklamowym kampaniom firm takich jak Skippy czy Jif. Sos na bazie masła orzechowego Od tamtej pory sos na bazie masła orzechowego zdobył światową popularność i jest obecnie dostępny w różnych wersjach i smakach. Pochodzenie Masło orzechowe jest produktem uzyskiwanym z rozdrabniania prażonych orzeszków ziemnych. Pierwszym krokiem
RafalCookodżywczy i wydajny sposób dostarczenia organizmowi jak największej dawki makro- i mikroskładników pochodzenia zwierzęcego.” PRZEPIS NA RAMEN Składniki : 2 porcje rosołowe kurczaka 500g kości wołowych 2 cebule 1 por 4 marchewki 2 korzenie pietruszki 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 150g korzenia selera 2 łodygi selera naciowego 2 liście laurowe 10szt ziela angielskiego sól pieprz makaron ramen jajka
Dorota Smakuje