unosi się po całej kuchni. Danie jest na prawdę bardzo aromatyczne ! Polecam jako obiad a nawet kolację, chodź wiem, że nie powinno się jeść takich dań o tak późnych porach, ale jak raz czasem to przecież nic się nie stanie. Ja osobiście jednak podałam cannelloni na obiad. Palce lizać ! Farsz: mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka
Kuchnia PaulettesMrożonki to świeże warzywa przechowywane na zimę lub wiosnę. Możemy po nie sięgnąć, kiedy tylko mamy ochotę o każdej porze w roku. Dzięki temu, że są świeże, sezonowe zachowują wszystkie swoje cenne wartości i witaminy. W sklepach możemy znaleźć warzyw i owoców mrożonych pod dostatek. Jednak czy takie kupne są warte uwagi? Takie warzywa czy owoce są poddawane długiemu procesowi
Kuchnia Paulettesporze roku nie powinno zabraknąć nam witamin. Najlepszą formą dostarczenia witamin do organizmu są właśnie koktajle. Smaki koktajli można wyczarować według swojego gustu smakowego. Moją propozycją jest fit koktajl słodzony ksylitolem o smaku mango i gruszki. SKŁADNIKI: mango duże 1 szt. gruszka 1 szt. jogurt naturalny 5 łyżek ksylitol 1/3 łyżeczki sok z cytryny 1 łyżeczka METODA: Mango
Kuchnia PaulettesCiasto- deser obłęd ! Najlepsze tiramisu jakie do tej pory zrobiłam. Wszystkim bardzo smakowało :D Jest to tiramisu, ale nietradycyjne, tylko czekoladowe, delikatne i kremowe, niezbyt słodkie. Dzięki malinom lekko kwaskowe. Maliny pasują tutaj idealnie, z czekoladą smakują rewelacyjnie. Całość obsypana grubo kakao. SKŁADNIKI: mascarpone 250 g. śmietana kremówka 250 ml. żółtka z 3 jaj cukier 3 łyżki
Kuchnia PaulettesPora na koktajl! Dzisiejsza propozycja to bananowo-ananasowy napój z mlekiem i dodatkiem mleczka kokosowego. Na zdrowie! Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 2 porcje. Produkty 1 banan, 4 plastry ananasa, 5 łyżek mleczka kokosowego, 1/2 szklanki mleka. Przygotowanie Banana obierz, umyj i pokrój w plasterki. Wrzuć do wysokiego naczynia. Plastry ananasa pokrój na mniejsze kawałki i również wrzuć
Fit&Fast Kitchengalarecie i w majonezie a'la śledzie(przepis TUTAJ ),i na wiele innych sposobów. polecam spróbować-bo naprawdę warto .... Składniki: 1 ozór wołowy 2-3 marchewki, seler, por 2 pietruszki vegeta sól,pieprz, liść laurowy 2-3 ziela angielskie 3 ząbki czosnku maggi żelatyna 1 łyżka octu Przygotowanie: Ozór myjemy,dajemy do garnka i zalewamy wodą żeby był przykryty
Swojskie jedzonkoistnieje coś bardziej krzepiącego niż gorąca, sycąca porcja złocistej zapiekanki wyjętej wprost z piekarnika? Zwłaszcza o tej porze roku… Ta poniższa nie jest tak tłusta jak inne tego typu dania, ponieważ kokosowa zalewa, w której gotują się ziemniaki nie jest aż tak bardzo ciężka i zawiesista. Nie zawracałabym sobie głowy obieraniem ziemniaków, bo nie jest konieczne, jeżeli kupisz oczyszczone ziemniaki
Roślinna - blog wegańskimarchewki 2 cebule 4 ząbki czosnki 1 pietruszka pół selera średni por (zielona część) 2 łyżki smalcu 4 kiszone ogórki szklanka zalewy z ogórków kiszonych 2 puszki pomidorów ziele angielskie
Bon Appetit Małgorzatysałatkę! Ugotowany al dente makaron z kolorowymi warzywami świetnie smakuje na weekendowe, sobotnie, powolne śniadanie! Pełen witamin talerz doda energii na cały dzień! Kocham takie sałatki, nawet o tej porze roku, nie ma nic lepszego! Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Składniki: 150 g ugotowanego al dente, zimnego makaronu penne (piórka) 1/4 małego, zielonego ogórka
Moja smaczna kuchniadobrego przepisu. Przysmażony boczek dodaje świetnego smaczku zupie, a ugotowane jajka przypominają o wiośnie i o Wielkanocy :) Składniki dla 6 osób: – ok.2 l wody – włoszczyzna (2 marchewki, por, seler, pietruszka, 2 cebule) – 2 ząbki czosnku – 2 laski białej kiełbasy – 10 dkg boczku – 2 ziemniaki – butelka zakwasu do żurku (0,5 l ) – 2 łyżki śmietany – 4 ziarna pieprzu – 3 ziarenka
Wołowina od rekinasię w krużgankach, dominikanin o twarzy przypominającej samego świętego Jacka rzekł mu z wdzięcznością: - Za to co dla mnie zrobiłeś będziesz odtąd zadowalał ludzi zupełnie innymi niż do tej pory brukowcami. Następnie zdradził mu sekret wypieku aromatycznych piernikowych kostek. Wszystko to dodatkowo miało być powleczone warstwą lukru. Wam także polecam upieczenie i zadowolenie z brukowców, jednak nie z przepisu dominikanów
Pełny talerzwody potrzeba naszemu organizmowi. Jeśli należymy do osób aktywnych to tracimy więcej wody poprzez pocenie się. W efekcie zapotrzebowanie na płyny roście. Zależy również od innych czynników tj. pory roku, wieku, wagi, przyjmowanych leków i wiele innych. 2. Picie wody pomaga schudnąć. Fakt. Samo picie wody nie powoduje utraty wagi, ale zdecydowania wspomaga ten proces. Picie większej ilości
Tradycyjna KuchniaTort szwarcwaldzki zwany również Black Forest to tort pochodzący z południowych Niemiec. Będąc kiedyś we Freiburgu miałam przyjemność spróbować oryginał. Tort Szwarcwaldzki bardzo mi wówczas smakował i od tej pory piekę go na szczególne okazje. Tort objęty jest patentem i może się nazywać Schwarzwälder Kirschtorte jeśli jest zrobiony dokładnie według opatentowanej receptury. Jak nazwa wskazuje jest to tort na biszkopcie
codojedzeniaMamy grudzień czas pieczenia pierniczków, słodkich marcepanów i gorącej czekolady. Na pierniczki jeszcze przyjdzie pora, więc miesiąc zaczynam od kruchych ciasteczek marcepanowych. Ciasteczka te, to idealne towarzystwo do kubka gorącej herbaty, ciepłego koca i ciekawej książki. Zestaw stworzony na jesienno - zimowy wieczory w domu. CIASTKA MARCEPANOWE Składniki: 100 g marcepanu 250 g mąki pszennej 150 g masła 50 g cukru
Bon appetit mon amiewłaściwie czeko-Inkę. Czyli delikatny smak kawy Inka, zmieszany z gorzką czekoladą, a dla smakoszy, polecam dodać szczyptę chilli, która lekko wyostrzy nam smak. Do tego obowiązkowy o tej porze roku pierniczek – oczywiście, domowej roboty. Jeśli chcecie się rozgrzać czy poprawić sobie humor, to ta kawa nada się do tego znakomicie. Do czeko-kawy potrzebujemy dobrej jakości czekoladę
Mieszam w Garnku