por - 13968 przepisów (strona:338/932)

PodarujDrzewko.pl – rezenzja 162

pięknym opakowaniu, co byłoby najbardziej pracochłonnym elementem, gdybyśmy przygotowywali własną sadzonkę. Dobrze się poradzić przed zakupem, bo niektóre drzewa gubią liście na zimę, więc byłyby mało efektowne o tej porze roku. Każde drzewko ma opisaną symbolikę, warunki rozwoju i stopień skomplikowania pielęgnacji np.łatwy lub średni.   Jak to działa?   Zaczynamy od wyboru drzewka, co jest łatwe, bo możemy

Ugotowane pozamiatane
Smażony filet karpia 162

obaleniu komunizmu nie podoba mi się ta tradycja, to sentyment, a bardziej przyzwyczajenie do karpia pozostało. Dlatego też jak co roku o tej porze, przyrządzam karpia smażonego na Wigilię i obiecuję, że to ostatni raz. Nadmienię, że jem go sama. Ale nie stoję w kolejkach, nie niosę

To co kocham
Zdrowe ciasto kawowo-korzenne (FIT) 998

pozostaje świeże. Skoro zbliżają się święta - upiekłam je w wersji korzennej i mam nadzieje, że wielu osobom przyda się ten przepis. Zresztą jest uniwersalny i sprawdzi się o każdej porze roku, a nikomu nie przyjedzie do głowy, że taka pyszność może być FIT. Spróbujecie? Polecam! Większość składników do ciasta możecie nabyć na stronie: alezielonysklep.pl .  (Forma o wymiarach około

Di gotuje
Przy Wigilijnym Stole 92

zapraszam do lektury! Wszystkim życzę również zdrowych i radosnych świąt. Przede wszystkim zdrowia, spokoju i miłości. Odpocznijcie w gronie najbliższych i zbierajcie siły na przyszły rok. Buźka :* A teraz pora na przepisy, które znajdziecie w najnowszym magazynie Wyspa Inspiracji -> klik ! Kremowa Zupa Grzybowa z aromatem szałwii i tymianku, zabielana mleczkiem kokosowym (wegańska i bezglutenowa ) Orkiszowe Pierogi z Kapustą

rabarbarowo
Lekkie risotto z pieczarkami i groszkiem #sprytnieizdrowo 178

czasu na gotowanie domowego bulionu warzywnego. Pewnie najbardziej interesują Was składy tych bulionów, zatem poniżej zamieszczam informacje z etykiety. Bulion warzywny Skład : woda, sól, przeciery z: marchwi (1%) i pora (1%), cukier, ekstrakt selera, koncentrat suszonej cebuli, przyprawy i ekstrakty przypraw, hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję), regulator kwasowości - kwas cytrynowy, barwnik - karmel, aromaty (zawierają mleko, seler) Wartości odżywcze w 100ml

two broke sisters
Świąteczne przepisy na ciasta 264

Święta już za pasem i najwyższa pora zacząć przygotowania… zapewne wielu z nas wertuje internet, gazetki w poszukiwaniu nowych inspiracji i ciekawych przepisów kulinarnych na sałatki, mięsa i ciasta. Wychodząc na przeciw tym poszukiwaniom, postanowiłem zebrać w tym miejscu kilka przepisów na pyszne ciasta na święta. Sprawdźcie, może znajdziecie tutaj przepis, który Was zainteresuje. Poniżej prezentujemy przepisy zarówno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą 188

może zamiast tradycyjnych śledzi na naszym świątecznym stole zagości sałatka śledziowa z czerwoną fasolą? Może pora na odrobinę odmiany? Jak myślicie… W każdym bądź razie zachęcam Was do spróbowania przepisu na tą sałatkę bo jest bardzo oryginalny i wyjątkowy smak zawdzięcza odrobinie musztardy, którą dodajemy do sałatki. Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą – składniki 0,5 kg płatów śledziowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Znajdź mnie - książka dla przedszkolaka dla rozwoju spostrzegawczość 151

pomoże. Polecam serdecznie. Ja dziś miałam problem odciągnąć Zuzię od tej książki, bo miała ochotę jeszcze szukać z mamą, ale mama nie miała już czasu, bo było późno i pora spać... Obiecałam jej jednak, że zajmiemy się tym jutro. Chociaż za wiele nie umie jeszcze sama znaleźć na obrazkach, bo są dla niej zbyt szczegółowe i skomplikowane, to z rodzicem

Anioszek w kuchni
Babeczki cynamonowe z kremem śmietankowo-czekoladowym 149

Mamie dawało ciszę i spokój w świątecznych przygotowaniach;)). Pamiętam, że zawsze były to spody zwykłe, klasyczne i bez cukru, bo słodkie było dopiero nadzienie. I tak też do tej pory najczęściej sama przygotowuję - kruchy spód, który jest uniwersalny czy to do słodkich czy wytrawnych babeczek. Ale tym razem, z racji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, postawiłam na smak i aromat

Kolorowy Przepisownik
Świąteczne porządki 102

zamiatać na sucho. Wystarczy go uruchomić i sam jeździ po mieszkaniu sprzątając. Możemy go uruchomić zdalnie z telefonu, kiedy jesteśmy w pracy, albo ustawić sprzątanie codziennie o tej samej porze. W moim domu najwięcej sprzątania jest w salonie z kuchnią – to ok. 25 m2, więc robot wyczyści całość bez konieczności ładowania baterii w trakcie. Do tego taki odkurzacz

Ugotowane pozamiatane
Lekki torcik owocowy z dżemem porzeczkowym, cynamonowym jabłkiem i śmietanowo-budyniowym kremem 150

Wpadło mi w ręce kilka słoiczków przetworów Stovit. Pokazywałam je Wam na facebooku, gdzie przyznałam się, ze do tej pory myślałam, że Stovit to tylko dżemy. Okazało się, że nie tylko. To także wytrawne konfitury , miody , oliwki , owocowy słodzik i wiele innych smakołyków. Jedno jednak nie uległo zmianie: Stovit smakuje jak zawsze pysznie. Wykorzystując dżem porzeczkowy i jabłka prażone

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krem z buraka i soczewicy 181

Akurat byłam w Biedronce. W lodówce z warzywami znalazłam krem z buraka. Burak - super, będzie zdrowo. Biorę. Ale, ale... Sprawdzam skład: Woda, marchew 24%, soczewica czerwona 12%, ziemniaki, cebula, por, sól, olej rzepakowy, czosnek, przyprawy, ekstrakt z papryki. Ile za te 450 ml? Jakieś 5 zł. Może jednak zrobię sama? Wzięłam buraka i marchew. Resztę składników miałam w domu. Wyszło

Mama z Motylem
Czekoladowo-korzenna Inka 120

mój ulubiony napój !  Codziennie rano zaczynam od niej swój dzień, czasami przychodzi mi na nią ochota również wieczorem, ale wtedy sięgam po zbożową  Inkę . O tak później porze mogę ją pić bez grzechu. Dziś zapraszam Was na świąteczną odsłonę tego napoju kawowego, oto aromatyczna czekoladowo-korzenna Inka. Cudnie Was rozgrzeje w zimowy wieczór 😊. Czekoladowo-korzenna Inka Czas

Kulinarne przygody Gatity
Czebureki - tatarskie pierogi 183

nasze, ale z nadzieniem z mięsa baraniego z ostrymi przyprawami , smażone w oleju. Oczywiście baraninę nie tak łatwo dostać, więc wykorzystać można wołowinę czy wieprzowinę. Ja do tej pory robiłam podobne pierogi ale drożdżowe , które nauczyła mnie pewna Turczynka. Obie wersje są pyszne, obie łatwe do przyrządzenia i obie warte spróbowania. Przepis od Twardy Szparag. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Literkowy rosół 168

takich zakatarzonych jak ja dziś , zapraszam na pyszny gorący rosołek . Składniki ( na duży gar  )  1 duża porcja rosołowa 4 średnie marchewki  2 średnie pietruszki  1 pora ( biała część )  1 średnia cebula  3 łyżki warzywka  pieprz czarny  sól  paczka makaronu ( według uznania ) Wykonanie  Do garnka wkładamy porcje rosołową , zalewamy woda

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania