polewa - 11092 przepisów (strona:274/740)

GRAHAMOWY OMLET 169

jajeczną, wyrównujemy. Smażymy na małym ogniu z 1 strony, następnie przewracamy ostrożnie i smażymy z drugiej strony.    Omlet zdejmujemy z patelni, kroimy w trójkąty, układamy ulubione owoce, polewamy miodem

słodki bratek
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kardamonem 133

minut. Po upieczeniu wyłączacie piekarnik, uchylacie drzwiczki i powoli studzicie. W miseczce mieszacie cukier puder z wodą na lukier. Musi mieć gęstą, ale lejącą konsystencję. Polewacie nim ostudzone ciasto i posypujecie kardamonem. Dom pachnie, mięśnie bolą, wszyscy zadowoleni! Smacznego

GRUBY WAŁEK
Gęś pieczona z mandarynkami i przyprawami korzennymi 139

przyprawy, mieszacie i gotowe. Możecie doprawić cukrem, solą i pieprzem, jeśli wolicie coś wyrazistszego. Po upieczeniu przekładacie gęś na ogromny talerz lub formkę, układacie dookoła mandarynki i podajecie. Sosem polewacie pokrojone kawałki już na własnych talerzach. Smacznego! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
Dorada w sosie pomarańczowym z warzywami i kaszą 140

jest miękka i delikatna) smażycie na rozgrzanym maśle po 1 min z każdej strony. Podajecie od razu, na świeżo, na ciepło z kaszą i warzywami. Po wyjęciu na talerz polewacie sosem. Smacznego

GRUBY WAŁEK
PIERNIKOWY SORBET 169

lekki ,zimny deser o smaku piernika.Jeśli spożywamy go na diecie użyjmy tylko 2 kulki.Posypmy go odrobiną Ziemi Piernikowej lub posiekanymi orzechami. 3 białka 1 pierniczek  bez polewy 1 łyżeczka przyprawy do piernika 3 łyżki cukru kubeczek jogurtu naturalnego 150 g. ********************************************** Białka ubić mikserem z cukrem na sztywną pianę  , dodając po łyżeczce jogurtu, rozdrobnionego piernika i przyprawy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rolada schabowa z szynką i serkiem Fromage, pieczona w rękawie. 155

wierzch i po bokach mięsa kruszymy kostki mięsne. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki, układamy w raz z gałązką rozmarynu i 3 ząbkami czosnku  po bokach mięsa. Mięso polewamy olejem.Naczynie wkładamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy boki.Odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy w temperaturze 170/ 180 stopni około 1,5 godziny. Mięso najlepiej kroi się gdy troszkę przestygnie

Sama słodycz i szczypta chili
Schab pieczony do kanapek 140

godziny. 2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Schab przekładamy do szklanego naczynia do zapiekania z pokrywą (możemy nadać mu kształt przy pomocy sznurka), polewamy resztką marynaty i 2 łyżkami oleju. Wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem 40 minut, następnie ściągamy pokrywkę i zapiekamy kolejne 10-15 minut. Wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia w naczyniu do zapiekania, odsączamy

My Culinary Art
Pieczeń rzymska z jajkiem 129

skleić w formę rolady, zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 1 h w temp. 180*C. Po godzinie rozciąć folię i piec jeszcze ok. 30 minut (w miedzyczasie polewać pieczeń sokiem wypływającym z pieczeni oraz rozpuszczonym masłem), do momentu, aż pieczeń będzie rumiana, a sok wypływający z niej po przekłuciu będzie przezroczysty. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Domowa wędlina z indyka. 107

godziny. Po tym czasie marynatę odlewamy z miski i łączymy ją z 120 ml. wody. Mięso przekładamy do keksówki i zalewamy je połową marynaty a drugą połową polewamy mięso podczas pieczenia co jakiś czas. Pieczemy około 70 min w 180C. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
WIOSENNA SAŁATKA LUNCHOWA Z KASZAMI I OLEJEM RZEPAKOWYM 122

osolonej wodzie ok 15 minut, po tym czasie odcedzamy i przekładamy do salaterki. Dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, połówki oliwek, piórka cebuli, kawałki fety. Z podanych składników przygotowujemy sos, polewamy nim sałatkę

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z niebieskim serem i pomidorami (338 kcal) 171

obieramy i również kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem (czosnek przeciskamy przez praskę). Składniki sałatki przekładamy do jednej miski, mieszamy i polewamy sosem

e-PrzepisyKulinarne
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 158

całość owijamy w folię aluminiową i wstawiamy na minimum 3- 4 godziny do lodówki. Po tym czasie roladę wyjmujemy, oprószamy cukrem pudrem i dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam gotowej polewy z białej czekolady Delecta, zrobiłam z niej taki szlaczek wzdłuż, i ułożyłam truskawki, dzięki czemu się "przykleiły" i pięknie prezentują. Życzę Wam smacznego Kochani! I pięknego weekendu, wypocznijcie ile się

SMYKWKUCHNI
Współpraca z Teekanne i lekkie (fit) przepisy z herbatami Harmony for Body&Soul 148

wystudzone plastry z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z sałatą i rzodkiewką. W szklance przygotowujemy dresing do sałatki. Łączymy jogurt naturalny z naparem z herbaty oraz suszoną bazylią. Polewamy sałatkę. Smacznego Jest to przykładowe menu, które można wykorzystać w całości, wybrać dowolne przepisy lub łączyć z innymi daniami. Zgodnie z wymogami w każdym przepisie zawarta została w składzie herbata

Słodkie okruszki
Ciasto przekładane z jabłkami 164

zimną galaretkę. Ubić do połączenia się składników. Wylać na biszkopt. Odkładamy do lodówki do stężenia śmietany. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z masłem i mlekiem. Tak przygotowaną polewę wylać na ciasto i posypać wiórkami białej czekolady

magiczna kuchnia Kasi
Kobiecy sernik z orzechami włoskimi w karmelu! 170

ciasto wylej masę sernikową - wstaw do pieca, temp. 170 stopni C, dół + góra, pieczemy na złoty kolor, u mnie sernik piekłam 50 minut - wyjmujemy ciasto z pieca i studzimy, polewamy gorącym karmelem z orzechami - po całkowitym wystudzeniu kroimy - pamiętaj, że sernik zawsze smakuje najlepiej na drugi dzień po pieczeniu Przepis na to cudne ciasto na spotkanie z przyjaciółką zgłaszam

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania