ogniu. Przed ściągnięciem skrapiamy jabłka sokiem z cytryny (około 1 łyżeczka), jeszcze chwilę mieszamy. Na dno pucharka wkładamy słomkę ptysiową (lekko rozgniecioną, ja połamałam każde ciasteczko na pół). Następnie polewamy je 1/2 łyżeczki soku z cytryny. Na wierzch wykładamy 3/4 jogurtu naturalnego. Na jogurt nakładamy przygotowane jabłka, zostawiając około 2 łyżeczek. Następnie nakładamy resztę jogurtu i jabłek. Deser podajemy
Słodkie okruszkiposiekanej pory Przygotowanie Dwie duże marchewki lub 3 mniejsze obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do startej marchewki dodajemy 3 łyżki kiełków rzodkiewki oraz posiekaną porę. Surówkę polewamy sokiem z cytryny, dodajemy 2 łyżeczki oleju ostropestowego i miód, wszystko razem mieszamy. Tak przygotowaną surówkę dobrze jest odstawić na 15-20 minut w celu przegryzienia smaków. Podajemy do obiadu
Słodkie okruszkismarujemy sosem i wykładamy 1/3 szpinakowej masy. Wyrównujemy, przykrywamy drugą warstwą makaronu, smarujemy sosem, wykładamy kolejną 1/3 masy szpinakowej. Znowu układamy makaron, sos i ostatnią warstwę szpinaku. Przykrywamy makaronem, polewamy pozostałym sosem, na wierzch układamy plastry pomidora i mozzarelli. Posypujemy tartym parmezanem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok.40-45 minut. Wyciągamy i odstawiamy na bok, aby lasagne "odpoczęła". Kroimy
My Culinary ArtSzynkę oraz ser feta kroimy w większą kostkę i wraz z odsączoną meksykańską mieszanką z puszki przekładamy do miski. Oliwki kroimy na połówki i dodajemy do pozostałych składników. Całość polewamy sosem greckim, mieszamy. Podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijajeczną, wyrównujemy. Smażymy na małym ogniu z 1 strony, następnie przewracamy ostrożnie i smażymy z drugiej strony. Omlet zdejmujemy z patelni, kroimy w trójkąty, układamy ulubione owoce, polewamy miodem
słodki bratekminut. Po upieczeniu wyłączacie piekarnik, uchylacie drzwiczki i powoli studzicie. W miseczce mieszacie cukier puder z wodą na lukier. Musi mieć gęstą, ale lejącą konsystencję. Polewacie nim ostudzone ciasto i posypujecie kardamonem. Dom pachnie, mięśnie bolą, wszyscy zadowoleni! Smacznego
GRUBY WAŁEKprzyprawy, mieszacie i gotowe. Możecie doprawić cukrem, solą i pieprzem, jeśli wolicie coś wyrazistszego. Po upieczeniu przekładacie gęś na ogromny talerz lub formkę, układacie dookoła mandarynki i podajecie. Sosem polewacie pokrojone kawałki już na własnych talerzach. Smacznego! Click to view slideshow
GRUBY WAŁEKjest miękka i delikatna) smażycie na rozgrzanym maśle po 1 min z każdej strony. Podajecie od razu, na świeżo, na ciepło z kaszą i warzywami. Po wyjęciu na talerz polewacie sosem. Smacznego
GRUBY WAŁEKlekki ,zimny deser o smaku piernika.Jeśli spożywamy go na diecie użyjmy tylko 2 kulki.Posypmy go odrobiną Ziemi Piernikowej lub posiekanymi orzechami. 3 białka 1 pierniczek bez polewy 1 łyżeczka przyprawy do piernika 3 łyżki cukru kubeczek jogurtu naturalnego 150 g. ********************************************** Białka ubić mikserem z cukrem na sztywną pianę , dodając po łyżeczce jogurtu, rozdrobnionego piernika i przyprawy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwierzch i po bokach mięsa kruszymy kostki mięsne. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki, układamy w raz z gałązką rozmarynu i 3 ząbkami czosnku po bokach mięsa. Mięso polewamy olejem.Naczynie wkładamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy boki.Odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy w temperaturze 170/ 180 stopni około 1,5 godziny. Mięso najlepiej kroi się gdy troszkę przestygnie
Sama słodycz i szczypta chiligodziny. 2. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Schab przekładamy do szklanego naczynia do zapiekania z pokrywą (możemy nadać mu kształt przy pomocy sznurka), polewamy resztką marynaty i 2 łyżkami oleju. Wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem 40 minut, następnie ściągamy pokrywkę i zapiekamy kolejne 10-15 minut. Wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia w naczyniu do zapiekania, odsączamy
My Culinary Artskleić w formę rolady, zawinąć w folię aluminiową i piec ok. 1 h w temp. 180*C. Po godzinie rozciąć folię i piec jeszcze ok. 30 minut (w miedzyczasie polewać pieczeń sokiem wypływającym z pieczeni oraz rozpuszczonym masłem), do momentu, aż pieczeń będzie rumiana, a sok wypływający z niej po przekłuciu będzie przezroczysty. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnigodziny. Po tym czasie marynatę odlewamy z miski i łączymy ją z 120 ml. wody. Mięso przekładamy do keksówki i zalewamy je połową marynaty a drugą połową polewamy mięso podczas pieczenia co jakiś czas. Pieczemy około 70 min w 180C. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.osolonej wodzie ok 15 minut, po tym czasie odcedzamy i przekładamy do salaterki. Dodajemy połówki pomidorków koktajlowych, połówki oliwek, piórka cebuli, kawałki fety. Z podanych składników przygotowujemy sos, polewamy nim sałatkę
Z Majeczką w kuchniobieramy i również kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem (czosnek przeciskamy przez praskę). Składniki sałatki przekładamy do jednej miski, mieszamy i polewamy sosem
e-PrzepisyKulinarne