margaryny - mieszamy. Na końcu dodajemy wystudzone fusy oraz spirytus, dokładanie mieszamy. Biszkopt przekładamy kremem, zwijamy w roladę, schładzamy w lodówce. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać polewą
słodki bratekczosnkiem niedźwiedzim, mieszamy, układamy w formie żaroodpornej wysmarowanej masłem. Wędliny kroimy w kostkę, posypujemy nią ziemniaki. Wierzch zapiekanki posypujemy kukurydzą. Śmietanę mieszamy z jajkami, przyprawiamy solą i pieprzem. Polewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika na 10 min w 180 stopniach. Po 10 minutach posypujemy startym na tarce serem. Zapiekamy jeszcze 10-15 minut
słodki bratekUwielbianym przeze mnie ciastem jest sernik mojej mamy – bez kruchego spodu, bez żadnych bakalii, bez polewy. Taki zwyczajny, puszysty serniczek Tym razem postanowiłam upiec coś nieco łatwiejszego i szybszego, ale równie serowego – babeczki sernikowe. Rozpływają się w ustach i znikają w mgnieniu oka – no zupełnie nie wiem jak to się dzieje😉 Zapraszam! SKŁADNIKI: proporcje
Kuchnia w bieguserem feta. Zapraszam SKŁADNIKI: 1 duża cukinia oliwa z oliwek sól, pieprz, oregano PRZYGOTOWANIE: Rozgrzewamy patelnię grillową. Cukinię myjemy i kroimy na plastry grubości ok. 2 cm. Polewamy oliwą z oliwek, posypujemy solą, pieprzem i oregano, dokładnie mieszamy. Cukinię smażymy ok. 2-3 minut z każdej strony. Smacznego
Kuchnia w bieguszypułkujemy. Szczypiorek kroimy w 2 cm kawałki. Papryczkę chili drobniutko siekamy. Wszystkie warzywa mieszamy. Składniki dressingu wrzucamy do słoiczka i energicznie mieszamy. Ziarna sezamu chwilę prażymy na patelni. Warzywa polewamy dressingiem, mieszamy. Podajemy w małych miseczkach posypane sezamem. Artykuł Orientalna surówka z młodych warzyw pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchnipłynną czekoladą, dosypujemy pszenicę ( trochę odkładamy do dekoracji) i mieszamy masę łyżką. Wykładamy na herbatniki, a następnie na kremie rozkładamy kolejną warstwę herbatników, które polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy pszenicą dla lepszego efektu wizualnego. Ciasto schładzamy w lodówce i wyjmujemy tuż przed podaniem
W kuchennej krainiemasę mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 50 min, do tzw. suchego patyczka. Upieczoną babkę przełożyć na talerz, a gdy ostygnie polukrować lub polać polewą
psgotujemygorzka, mleczna, biała. Wierzch lub spód wykładamy ciastkami. Opakowane w folie spożywczą ciasto wkładamy do lodówki. Na drugi dzień wykładamy je z foremki Pozostałe czekolady rozpuszczamy pojedynczo i przygotowujemy polewę
Fiolka w kuchnipomocą dwóch łyżek formujemy kulki i układamy na talerzy wyłożonym folią spożywczą. Ponownie schładzamy w zamrażarce do stwardnienia. W międzyczasie roztapiamy czekoladę, siekamy orzechy i łączymy. Schłodzone czekoladki polewamy roztopioną czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Smacznego
Chocolate Muffin Blogsmarujemy roztopionym masłem i układamy w formie do muffinek (po 2-3 sztuki na 1 koszyczek). Do "koszyczka" wkładamy kawałek plasterka boczku,a następnie wbijamy ostrożnie jajko.. Wierzch polewamy wcześniej przygotowanym sosem i posypujemy odrobiną sera. Zapiekamy w 180 stopniach przez 15-20 minut (w zależności jak bardzo chcemy mieć ścięte jajko) przygotowanie sosu: Roztapiamy masło,dodajemy mąkę
Bon appetit mon amienaczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temperaturze 180-190 stopni C przez 1h. Powstały sos (tłuszcz) zlać do małego garnuszka i wymieszać z dwoma łyżkami miodu. Polewamy dokładnie całą szynkę i pieczemy jeszcze około 10-15 minut do zarumieniania
Pyry na Gazwedług przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wykładamy na talerzu. Śmietankę zagotowujemy, dodajemy pokrojoną sałatę, gotujemy aż sałata straci surowość. Sałatę ze śmietaną miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy kurczaka i dekorujemy talerz z kurczakiem i ryżem. Ozdabiamy też danie natką pietruszki i kleksami domowego ketchupu z pomidorów. Smacznego! The post Pierś kurczaka w sosie z sałaty lodowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętakich "smaków". Między innymi właśnie tą szarlotkę. Sposób przekładania "na trzy" moja Mama podpatrzyła u naszej sąsiadki, a masa jabłkowa jest maminego pomysłu. Jak dla mnie - ideał! Zwykle była polewana śmietanowo - cytrynowym lukrem. I mimo, iż jest milion przepisów na szarlotkę, to ja zawsze sięgam po ten, sprawdzony, niezawodny. I polecam go serdecznie! Składniki: (na blaszkę 35x25cm) CIASTO: 200g masła
Cakes By Kejtzalewy zielony groszek. Do małej miseczki przekładamy tarty chrzan, dodajemy majonez oraz jogurt, całość doprawiamy niewielką ilością soli, cukru oraz czarnego pieprzu i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę
Smakowite Daniaciasto, nakładamy pozostałą część piany. Na koniec ścieramy na tarce jasne ciasto i posypujemy je na wierzch. Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzone ciasto polewamy lukrem i dowolnie dekorujemy. Smacznego
Pyszności Słodkości