polewa - 11092 przepisów (strona:280/740)

Babka z likierem kawowym 194

pozostawić je w formie do przestygnięcia. Po ok. 20 minutach wyjąć delikatnie z formy i odstawić do zupełnego ostygnięcia - może być na metalowej kratce, ale nie musi. Udekorować ulubioną polewą lub lukrem - u mnie szlaczki z czekolady

Grunt to przepis!
Karkówka z pieczarkami i cebulką 180

koncentrat, wodę oraz zioła dokładnie ze sobą mieszamy. Pieczarki kroimy w grubszą kostkę, cebulę w półkrążki. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na karkówce układamy pieczarki, cebulę i całość polewamy zalewą. Przykrywamy pokrywką i pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę i 15 minut. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Domowe ptasie mleczko 185

Czekoladę w pastylkach przełożyć do garnuszka , roztopić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić. Zanurzać piankę w ciepłej ale nie gorącej czekoladzie,  ułożyć na kratce aż czekolada zastygnie. Smacznego ! Do polewy ptasiego mleczka użyłam deserowej czekolady włoskiej z   Cukieteria pl Włoska czekolada bardzo wysokiej jakości o łagodnym gorzkim smaku. Produkowana w postaci niedużych pastylek co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie

Kuchnia Danusi
Różano - serowa tarta z karmelem i orzechami dla Zakochańców! 126

Kajmak z kremówką podgrzej w rondelku, tak aby masy się połączyły, dodaj orzechy i odstaw na czas pieczenia się ciasta to jest: 35 minut. Ciasto po upieczeniu studzimy całkowicie, polewamy karmelem. Smacznego! Buziaki

SMYKWKUCHNI
Orzeszki z masą orzechową 219

kawałki masła. Mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Masę wystudzić, co jakiś czas mieszając. Tak przygotowaną masą napełniać połówki wypieczonych orzeszków i zlepiać w całość. Gotowe orzeszki można polać dodatkowo polewą np czekoladową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Sałatka z komosą ryżową i pieczonym bakłażanem 194

przez 15 minut, aż komosa wchłonie całą wodę. Ugotowaną odstawiamy żeby ostygła. Bakłażana kroimy w kostkę, wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie solimy, polewamy 2 łyżkami oliwy i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Rukolę, paprykę, szalotkę i pomidorki drobno kroimy. Następnie do warzyw dodajemy ugotowaną komosę i upieczonego bakłażana

Smakowity Blog Kulinarny
Caprese z oliwkami 196

mozzarella kroimy na równej grubości plastry i układamy na talerzu na zmianę tak, by na siebie nachodziły. Oliwki siekamy w drobną kosteczkę i posypujemy ser i pomidory. Całość polewamy oliwą z oliwek. Na górę dodajemy świeżą bazylię. Ważne jest, by nie ciąć liści bazylii nożem. Jeśli liście są zbyt duże, rozrywajmy je palcami. Zapobiegnie to utracie aromatu. Sałatka Caprese

MarcinChef
Sałata Powiew wiosny 130

pieprz wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Wykonanie Składniki sałaty kroimy a sałatę rwiemy i wrzucamy wszystko do miski. Na wierzch kładziemy jajko i ozdabiamy kiełkami. Dressing Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatę 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-powiew-wiosny/ BosowKuchni   Artykuł Sałata Powiew wiosny pochodzi z serwisu Mieszam w garnku - Blog z przepisami kulinarnymi

Mieszam w Garnku
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKIEM 137

wsypujemy cukier puder, dodajemy sok z cytryny, sok z buraka. Całość mieszamy i w zależności od konsystencji dodajemy dodatkowe kilka kropel wody do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Gotowym lukrem polewamy ciasto ;) Możemy do dekoracji użyć na przykład  białej czekolady, wtedy ciasto nie będzie takie dziewczyńskie

KuchcikoweLove
Malinowo-borówkowa rozkosz (biszkopt z galaretką i owocami oblany białą czekoladą) 204

kąpieli wodnej. Jeżeli nie będzię chciała zmienić konsystencji na lejącą to dolejcie odrobiny słodkiej śmietany/bądź mleka. Ciasto odwrócić do góry dnem. Zdjąć folię. Przygotowany biszkopt polać polewą czekoladową. Od razu udekorować kuleczkami zbożowymi. Przygotowane ciasto ponownie wstawić do lodówki. Gdy czekolada stężeje to malinowo-borówkową rozkosz pokroić na kawałki.  Przygotowywanie biszkoptu Rolowanie ciasta i przekładanie do keksówki

Ugotować
BANANOWY SONG 146

smarujemy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Zalewamy tężejącą zieloną galaretką, pozostawiamy do zastygnięcia. Gdy galaretka zastygnie przygotowujemy białą masę, którą rozsmarowujemy na galaretce. Na masie układamy ciasteczka. Całość polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ciasto przed spożyciem schładzamy w lodówce, aby poszczególne warstwy dobrze zastygły

słodki bratek
MUFFINKI KOKOSOWO-KAKAOWE 138

składniki łączymy w 1 misce, w 2 mokre. Mieszamy razem, przekładamy do papilotek do wysokości 3/4. Pieczemy 18-20 min w 180 stopniach. Można posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową

słodki bratek
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, FETĄ I POMARAŃCZĄ 163

osączamy z zalewy. 3. Do jogurtu dodajemy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. 4. W misce mieszamy ze sobą sałatę, ostudzonego kurczaka, cebulę, paprykę, pomarańczę, pomidora oraz ser, polewamy sosem, mieszamy ze sobą. Podajemy z chlebem lub grzankami

słodki bratek
CHRUPIĄCA SAŁATKA 151

mniejsze kawałki. Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w cząstki. Fetę kroimy w kostkę, paprykę w paski. Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni. Składniki układamy na sałacie, posypujemy grzankami, polewamy sosem. Grzanki: chleb kroimy w kostkę, masło rozpuszczamy, dodajemy chleb, posypujemy bazylią, smażymy na złoto z każdej strony

słodki bratek
JOGURTOWO-WIŚNIOWA KANAPKA 153

aluminiową, układamy ciasto, wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami. Gdy galaretka zastygnie wylewamy masę jogurtową, układamy herbatniki. Schładzamy w lodówce kilka godzin. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Uwaga!!! masę jogurtową przygotowujemy dopiero kiedy galaretka zastygnie. Do ciasta użyłam herbatników maślanych od Cukry Nyskie, polecam

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania