polewa - 11092 przepisów (strona:284/740)

Łatwa babka cytrynowa 185

Formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy mąką, przekładamy masę. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia ok. 60-65 minut. Po upieczeniu studzimy na kratce kuchennej, po wystudzeniu polewamy lukrem cytrynowym

Apetyczna babeczka
Jajka z sosem jogurtowym z bazylią i jarmużem 88

przelewam zimną wodą. W malakserze umieszcza jogurt naturalny, zblanszowany jarmuż, listki bazylii. Całość miksuję na gładki sos. Doprawiam solą i pieprzem. Ugotowane i obrane jajka kroję na pół i polewam sosem. Dekoruję listkami bazylii i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Kakaowe rogaliki z powidłami 196

śliwkowych. Ciasto zwijam w rogaliki. 3. Rogaliki układam na blaszce. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodą. Czekoladą polewam upieczone rogaliki. Do przygotowania rogalików wykorzystałam powidła śliwkowe, które otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Zachęcam do zakupu produktów firmy ORZECH , niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deser z kremem mascarpone i owocami 158

pół. 2. Biszkopty maczam w soku z róży i układam na dnie pucharków. Następnie nakładam porcję kremu oraz owoce. Wierzch deseru dekoruję pozostałym kremem, posypuję płatkami śniadaniowymi i polewam pozostałym sokiem. Do przygotowania deseru wykorzystałam sok z owoców róży , który otrzymałam do testowania o sklepu POLSKA RÓŻA . Sok ten to naturalne źródło witaminy C.  Ze względu na dużą zawartość

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka nicejska 155

Paprykę kroimy w paski lub plasterki i układamy na pomidorach z cebulą.  Dodajemy szalotkę i odciśniętego z wody tuńczyka. Układamy jajka, dodajemy oliwki i anchois, jeżeli lubimy. Sałatkę polewamy sosem winegret i odstawiamy na kilka minut do lodówki.  Smacznego

bistro mama
Babka piaskowa 163

sprawia, że ciasto wydaje się suche. W każdym bądź razie zawsze ktoś chętny na babeczkę się znajdzie. Ja lubię ją zajadać razem z herbatką i najlepiej jak jest polana polewą czekoladową. składniki: 250 g miękkiego masła 4 jajka 200 g cukru 150 g mąki pszennej 150 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli dowolny aromat ( można pominąć

Monia miesza i gotuje
Flygande Jacob – kurczak z bananami 214

pieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Śmietanę mieszamy z pastą curry. Banany kroimy na plasterki. Usmażone piersi kurczaka wkładamy do formy do zapiekania, posypujemy pokrojonymi bananami i polewamy śmietaną z pastą curry. Całość zapiekamy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni. W tym czasie na suchej rozgrzanej patelni smażymy bekon aż wytopi się tłuszcz i będzie chrupiący

Mohiella
Babka drożdżowa 173

piekarnika nagrzanego do 170 stopni bez termoobiegu na ok 40 minut. Nie wyjmujemy ciasta od razu. Powinno ok 5 minut zostać jeszcze w piekarniku. Gotową, wystudzoną babkę polewamy lukrem (1 małe surowe białko, łyżka soku z cytryny i tyle cukru pudru ile wejdzie na gęsty lukier - u mnie 1 szklanka

Kulinarne Inspiracje
Sałatka z pory i makaronu 153

sitku przepłukujemy pod bieżącą wodą. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę oraz parówkę. Wszystko przekładamy do miski. Podane składniki na sos łączymy ze sobą dokładnie mieszając i polewamy po sałatce. Delikatnie łączymy wszystko razem. Dekorujemy sałatkę zieloną częścią pory. Smacznego

kgwjanczewo
Tołpyga w białym winie 138

niego usmażona rybę. Podlałem winem. Na koniec f do naczynia włożyłem kilka gałązek świeżego tymianku. Wstawiłem do piekarnika. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Co pewien czas polewałem ryby powstającym sosem. Podałem z młodymi ziemniakami polanymi śmietaną z przesmażoną cebulą oraz surówką z białej kapusty

R'n'G Kitchen
Babka bananowa z lukrem z czerwonej pomarańczy 195

ciągle ucierając. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Do natłuszczonej formy przekładamy ciasto i pieczemy ok 40-45 min. w temp. 200 st. C Po upieczeniu i ostudzeniu polewamy gotowym lukrem. inspiracja: "moje smaki życia" 3/2016 (przepis trochę zmodyfikowałam

noteskulinarnyfiga
Rolada malinowa z bananami 181

przy bokach ponieważ przy zwijaniu rolady krem mógłby wyciekać.  9. Banan obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Rozkładamy na całej powierzchni kremu. Roladę Ciasno zwijamy do środka. Całość polewamy roztopiona czekoladą. Wkładamy na przynajmniej 1 godzinę do lodówki.  * Proszek typu Kaba o smaku malinowym można zakupić w internecie albo w punktach z niemiecką żywnością czasem chemią zależy

vaniliowoczekoladowa
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 196

godziny w chłodne miejsce. 2. Kieszonki razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywam i piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem, a 10 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie, aby mięso się zarumieniło.  3. Frytki: Marchewkę obieram i kroję w podłużne paski. Układam na blaszce

Tradycyjna kuchnia Kasi
Brokuły w akcji 146

plasterki pieczarki. Całość smażymy aż pieczarki będą gotowe. Na talerzu układamy roszponkę rozkładamy warzywa z patelni i brokuła. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy pokruszonym serem i przed podaniem polewamy sosem z oliwy i octu balsamicznego

Piekielna Kuchnia Pati
Tarta z pieczarkami, porem, camembertem i orzechami 149

Przyprawiamy pieczarki solą i pieprzem. W kubeczku mieszamy jajko ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Na podpieczonym cieście wykładamy podsmażone pieczarki z porem, polewamy masą śmietanową. Na wierch układamy pokrojony ser camembert i grubo posiekane orzechy. Pieczemy ok. 20 minut w 175 stopniach, aż ciasto będzie rumiane

psgotujemy

Proponowane wyszukiwania