polewa - 11092 przepisów (strona:279/740)

Murzynek z bananami wg Aleex 176

opcji dół + termoobieg. Piec ok. 50 minut. Koniecznie sprawdzić patyczkiem, czy ciast jest gotowe (To ważne! Ja ostatnio musiałam przedłużyć czas pieczenia o 10 minut). 9. Ostudzić. Można polać polewą. 10. Podawać z filiżanką kawy. Smacznego

W mojej kuchni
Puszysty piernik świąteczny wg Aleex 155

Blaszkę z piernikiem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni w opcji dół + termoobieg. Piec ok. 50 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. 7. Ostudzić. Można polać polewą. Ja dodatkowo posypałam je wiórkami kokosowymi. 8. Podawać z filiżanką kawy. Smacznego. Przepis dodaję do akcji

W mojej kuchni
Gęsina w pieczarkach wg Aleex 159

jeszcze poddusić. Odstawić. 13. Gdy do końca pieczenia mięsa zostało 40 minut, wystawić brytfannę z piekarnika i odlać większość wytopionego tłuszczu. 14. Do brytfanny dodać pieczarki. Wstawić do piekarnika. Polewać podczas pieczenia. 15. Gęś jest gotowa, gdy mięso odchodzi od kości. 16. Podawać z ziemniakami, czerwoną kapustą i buraczkami. Smacznego

W mojej kuchni
Ser w oliwie z czosnkiem niedźwiedzim 132

pół na pół ze smakową oliwą czosnkową. Je śli już opustoszycie słoiczek i zostanie Wam zalewa pr oponuję wykorzystać ją ponownie jako marynatę np. do plastrów oscypka lub do polewania mięsa podczas gr illowania

Apetyczna babeczka
Lemmy 179

mascarpone, 20 ml whisky i syrop "kolowy" ( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy gotowym kremem ciasto. Górę ciasta polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy np malinami

Malinowe Pocałunki
Wiejska sałatka z sosem koperkowym 179

sałatki. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Jajka dzielimy na ósemki. Jogurt naturalny łączymy z koperkiem. Nakładamy porcję na talerz, dodajemy ser oraz jajka i polewamy odrobiną sosu koperkowego. Piękna porcelana zachodnich firm do kupienia w Galerii Cuda Świata, zapraszam

Kuchnia w czekoladzie
Cynamonowe gwiazdki 132

wykrawamy ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciastkami zachowujemy niewielkie odstępy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C i pieczemy przez 15 minut. Dekorujemy polewą czekoladową, cukrem pudrem bądź lukrem. Same również dobrze smakują. by Małgorzata Hert Adapted from Moje wypieki Adapted from Moje wypieki Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Wiosenna sałatka z jajem 131

twardo,obieram ze skorupek i kroje w ćwiartki. Krok 2 Do miseczki wkładam cztery łyżki majonezu i tyle samo jogurtu greckiego. Mieszam do połączenia, doprawiam solą i pieprzem i polewam warzywa. Po wymieszaniu kładę jaja( można razem wymieszać lub położyć na wierzchu).Podaje w szklanym naczyniu, efekt bardzo fajny

Różowa kuchnia
Polędwiczki wieprzowe z ziemniakami na parze 241

kawałki papryk kolorowych  mikro liście buraka  2 łyżki oliwy z oliwek  Przyprawy :  majeranek  tymianek  cząber  koperek Polędwiczkę wieprzową myjemy i oczyszczamy. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy majerankiem, tymiankiem i cząbrem, następnie odstawiamy na minimum godzinę. Ziemniaka obieramy i kroimy w małą kostkę. Mięso wkładamy do porowaru na folii aluminiowej na pierwszym poziomie

Parowar Faceta
Zapiekanka warzywna z brokułami 247

patelni i chwilę czekamy aż przestygną. W tym czasie możemy rozgrzać piekarnik do 180 stopni. W miseczce mieszamy nasze jajka i dodajemy 1/2 naszego sera, i naszą mieszanką polewamy równomiernie warzywa w naczyniu żaroodpornym (jeśli nie wyszło nam to równomiernie możemy całość przemieszać). Na sam koniec rozkładamy różyczki brokuła. Całość przykrywamy folią aluminiową lub górą od naczynia i wkładamy

Piekielna Kuchnia Pati
sałatka z mniszka lekarskiego i jajek 115

winegret sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Liście mniszka myjemy i osuszamy. Rozkładamy na talerzach, na każdym układamy ćwiartki jajek. Przed podaniem polewamy sosem winegret. Możemy podać z pieczywem lub ziemniakami. *proporcje wg uznania, liście mniszka zbieramy z dala od drogi

Domowy Smak Jedzenia
Tort orzechowy z kremem na bazie mascarpone i chałwy 245

cukru. Ozdobić tort możecie również dowolnie. U mnie wierzch to masa kajmakowa, boki krem z mascarpone plus na wierzchu orzechy i podprażone płatki migdałów. Równie dobrze możecie tort polać polewą czekoladową. Co prawda tort pieczony jest w okrągłej formie, ale myślę, że spokojnie możecie upiec w tradycyjnej blaszce, otrzymując po prostu przekładany placek. W cieście znajduje się sporo mielonych orzechów

Mieszam w Garnku
domowy sos winegret do sałatek 136

energicznie do połączenia się składników. Następnie doprawiamy solą oraz pieprzem. Opcjonalnie dodajemy musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy ulubionymi ziołami. Ponownie zakręcamy słoiczek i potrząsamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatki tuż przed jej podaniem. Sos możemy przygotować wcześniej. Przechowujemy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka z selerem naciowym 116

pieprz Przygotowanie:  Wszystkie warzywa kroimy w grubsze plasterki, jabłko w niewielka kostkę. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Pokrojone składniki mieszamy razem, całość posypujemy orzechami i polewamy d ressingiem (mieszamy oliwę z cytryną i przyprawami

Bon appetit mon amie
Pałki w keczupowej marynacie 194

keczupową marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem. Do przygotowania potrawy wykorzystałam ketchup pikantny , który otrzymałam do testowania od firmy WOM PARCZEW . Ketchup PARCZEW to idealny dodatek do wielu potraw. Ja wykorzystałam

Tradycyjna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania