polewa - 11092 przepisów (strona:276/740)

Ciasto bounty bez pieczenia 138

przestudzonej kaszy dodajemy miód raz wiórki kokosowe, całość mieszamy i przekładamy do formy. Krok 2 W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, dodajemy pozostałe mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Krok 3 Polewą smarujemy masę kokosową. Ciasto odkładamy do schłodzenia na noc do lodówki. Smacznego   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

Coś bym zjadła
Sernik z mlekiem w proszku 169

ciasto, wyrównać, posypać pozostałym ciastem. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.  Pozostawić w wyłączonym piekarniku na kilkanaście minut. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową wg dowolnego przepisu

Praktyczna pl
Grillowana tortilla z warzywami i kurczakiem w musztardowym sosie na bazie oleju rzepakowego. Moje wiosenna kolacja. 177

układamy pokrojone w plasterki rzodkiewki, dowolnie pokrojonego pomidora. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki (opcjonalnie w kostkę) filet z wędzonego kurczaka. Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki (2 łyżeczki). Na koniec wszystko polewamy przygotowanym wcześniej sosem musztardowym. Tortillę składamy w pół. Przekładamy na dobrze rozgrzaną patelnię grillową. Grillujemy z obu stron (ostrożnie obracając) do powstania złotych pasków. Podajemy posypaną kiełkami rzodkiewki. Smacznego

Słodkie okruszki
,,Truskawkowa Panna Cotta’’ 123

lodówki do zastygnięcia na około 2 godziny. Maliny wsypujemy do garnuszka, dodajemy cukier i kilka minut podgrzewamy. Owoce przecieramy przez sitko aby pozbyć się ziarenek. Przygotowanym sosem malinowym polewamy nasz deserek

Podróż w kulinaria
Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. 169

chwilkę aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku białym pieprzem i solą, dodajemy posiekane świeże zioła. Ugotowane plastry schabu wyjmujemy z wywaru, układamy na talerzach np. po 2 plastry i polewamy sosem ziołowym, podajemy z kuskus i sałatką, resztę sosu możemy podać w sosjerce. Taka wieprzowa sztuka mięsa smakuje też doskonale w sosie chrzanowym z puree ziemniaczanym i buraczkami. The post

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowe ciastka Delicje 205

Delicje to jedne z najczęściej kupowanych przez nas ciastek. Delikatny biszkopcik, na nim słodka galaretka, a całość pokryta błyszczącą polewą. Nie ma co ukrywać, że oryginalne Delicje Szampańskie do tanich nie należą... ich cena wciąż idzie w górę. By oszczędzić trochę pieniędzy w portfelu, mam dla Was przepis na domowe Delicje. Jest przy nich trochę roboty, ale efekt końcowy

Nastoletnie Wypiekanie
Szaszłyki caprese 260

oliwek Pieprz Przygotowanie tej sałatki podanej w nietypowy sposób jest banalnie proste. Pomidory i ser nabijamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków, przekładając za każdym razem listkiem bazylii. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Idealny dodatek do grilla, ale również jako przystawka do innych potraw. Smacznego

MarcinChef
SAŁATKA GRECKA Z CHRUPKIM PIECZYWEM - KOLACJA DIETA 1500 KCAL. 195

herbata ziołowa niesłodzona bez ograniczeń **************************************************** Porawną na kawałki wyplukaną , osuszoną salatę włożyć do miski.Dodać pokrojoną cebulę w plastry , pomidora w ćwiartki i pokrojony w kostkę ,gruby ser feta,polewamy sałatkę dwoma łyżkami sosu winegrete.Podawać z CHRUPKIM pieczywem i herbatką ziołową.Smacznego!.     Sos winegret : *********************** 3 łyżki oliwy  1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny Szczypta

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Cytrynowe spaghetti z pachnacym indykiem i bazylia 190

samym czasie spaghetti gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i wkładamy z powrotem do garnka. Do miseczki wlewamy oliwę i sok z cytryny oraz wsypujemy ser. Mieszamy. Mieszanka polewamy makaron. Posypujemy kawałkami indyka i listkami bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem, możemy posypać skórką z cytryny. Od razu podajemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bardzo pomarańczowa babka z pomarańczowym lukrem 158

Skworcu 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki cukru wanilinowego 175 g margaryny 3 jajka 1 szklanka cukru Na pomarańczową polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z pomarańczy żółte wiórki posypka Sempre od Cukieteria.pl  Przygotowanie: Margarynę przekładamy do rondelka i rozpuszczamy. Odstawiamy do przestudzenia (powinna być ciepła

Słodkie okruszki
Wiosenna lazania (Lasagne alle verdure) 114

ogniu.   Lazania Na dno formy żaroodpornej wlewamy 3-4 łyżki beszamelu i dokładnie rozprowadzamy. Na sos nakładamy płaty makaronu, następnie warzywa. Całość polewamy 3-4 łyżkami beszamelu i obsypujemy parmezanem. I tak nakładamy kolejne warstwy lazanii: makaron, warzywa, sos, parmezan aż do ukończenia

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z wędzonym filetem z indyka 166

wlewamy oliwę , ocet winny i wino, dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku solą i Peiperem zakręcamy słoik i wstrząsamy aż składniki się połączą i powstanie gęsty kremowy sos, przed podaniem polewamy sałatkę i mieszamy. Smacznego! http://handerek.com.pl

Wanilia i Kardamon
Galette z jabłkami, orzechami włoskimi i żurawiną 167

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na cienkie plasterki i układamy na cieście (na zakładkę) zostawiając około 3,5 cm brzegu. Posypujemy cynamonem, żurawiną, drobno posiekanymi orzechami włoskimi i polewamy miodem. Brzegi ciasta zawijamy na wierzch. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 30 minut. Zjadamy póki ciepłe Smacznego

Oryginalny smak
makaron wstążki z sosem serowym 164

rozpuści. Dodajemy śmietankę oraz opcjonalnie przeciśnięty przez praskę czosnek, cały czas podgrzewamy jeszcze przez chwilę i mieszamy na jednolity sos. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Ugotowany makaron przekładamy na półmisek. Polewamy sosem. Przed podaniem posypujemy startym serem i posiekaną natką pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Surówka obiadowa z sałaty rzymskiej z cytrynowym pieprzem 208

również kroimy w cieniutkie plastry, szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski z sałatą. W szklaneczce łączymy oliwę z oliwek z pieprzem cytrynowym i szczyptą soli. Tak przygotowanym dresingiem polewamy naszą sałatkę. Wszystko razem mieszamy, próbujemy. Sałatkę odkładamy na kilka minut (najlepiej do lodówki), aby smaki się przegryzły. Podajemy do obiadu. Smacznego Notes Przepis własny By Magdalena beta calories

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania