polewa - 11092 przepisów (strona:270/740)

Soczysty indyk - jak z grilla. Przepis obiadowy na brzydką majówkę 158

powstałą papką. Zamarynowane przez noc mięsko układamy w naczyniu żaroodpornym. Wylewamy resztę  marynaty. Zapiekamy pod przykryciem w 170 stopniach przez około 40 minut. Podczas pieczenia przekręcamy mięsko i polewamy wypieczonym sosem by nie było suche. Pomysł powstał spontanicznie. Początkowo mięso miało być grillowane na patelni. Ale dla tylu osób ... to tyle roboty :) Zaradna Siostra wymyśliła naczynie żaroodporne, co okazało

Kuchnia po mojemu
Kurczak mocno rumiany z nutą czosnku i bazylii 139

piekarnika. Piec (do miękkości) około 90 minut w 180 stopniach.  (Czas pieczenie zależny jest od wielkości porcji kurczaka.) Podczas pieczenia - kurczaka podlewać (z 2 razy) niewielką ilością mleka. (Polewać po mięsie. Dno naczynia nie może być suche - inaczej mięso się przypali

Di gotuje
Sałatka z ogórkiem, groszkiem i rzodkiewką + film 142

zalewy zielony groszek. Do małej miseczki przekładamy tarty chrzan, dodajemy majonez oraz jogurt, całość doprawiamy niewielką ilością soli, cukru oraz czarnego pieprzu i dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Artykuł Sałatka z ogórkiem, groszkiem i rzodkiewką + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Ciasto z kokosowym nadzieniem. 206

wykładamy masę, a na nią białe ciasto. Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy do zarumienienia (i suchego patyczka) czyli około 20 minut. Gotowe ciasto studzimy. Przed podaniem dekorujemy dowolną polewą czekoladową i płatkami migdałów lub płatkami kokosa. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Domowe hamburgery 147

pół. Dressing mieszam z ketchupem.  Sosem smaruję bułki od strony wewnętrznej. Na spód bułki kładę kolejno listek sałaty, cebulę czerwoną, usmażonego kotleta, ogórka, pomidora i listek sałaty. Całość polewam pozostałym sosem i przykrywam wierzchem bułki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka z awokado,mozzarellą ,pomidorkami i sosem balsamicznym 177

skórki i kroimy w kawałki,pomidorki koktajlowe kroimy na połówki(lub ćwiartki jak są większe) dodajemy odsączone oliwki,i pokrojoną w półplasterki cebulkę  mieszamy wszystkie składniki sosu i polewamy nim sałatkę,doprawiamy solą i pieprzem  smacznego

Swojskie jedzonko
Materializm i ciasteczka. Cytrynowe z kokosem 116

tych głębokich rozważaniach czas na coś prostszego: ciasteczka. Przepis z bloga Bistro Patio sprawdził się, gdy miałam niewiele czasu. Nieco tylko zmieniłam ich prezencję: z bardziej eleganckich z polewą powstały proste ciasteczka z wytłoczonymi napisami (idealnie się do tego nadają, gdyż nie rosną podczas pieczenia). Lekko cytrynowe, trochę kokosowe, kruchutkie i uzależniające. Banalnie proste, niesamowicie urocze w formie mini ciasteczek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu 147

oregano Wykonanie Warzywa myjemy i kroimy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na blachę z piekarnika rozkładamy papier do pieczenia. Na papier wykładamy warzywa. W kubku rozrabiamy oliwę z przyprawami, polewamy mieszanką warzywa. Pieczemy ok 30-40 min. Sos Z podanych składników robimy sos czosnkowy 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dodatki-do-dan-glownych/pieczone-warzywa-grilla-obiadu/ BosowKuchni   Artykuł Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu pochodzi

Mieszam w Garnku
Wiosenna surówka z młodej kapusty. Kolorowa i zdrowa. 325

solę, mieszam, delikatnie ugniatając rękoma aby zmiękła. Papryki kroję w cieniutkie słupki, rzodkiewkę w pół plasterki, koperek siekam, dodaję do kapusty. Sałatkę doprawiam pieprzem i ziołami. Przed samym podaniem polewam oliwą z oliwek i delikatnie mieszam. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Deser Black&White, czyli podwójnie czekoladowo - nugatowy mus. 135

likier oraz uprażone orzechy laskowe. Do jasnej dodajemy ekstrakt waniliowy oraz  starte orzechy brazylijskie. Delikatnie mieszamy dodatkowo napowietrzając masę. Przekładamy do pucharków 5. Wierzch możemy przyozdobić polewą z likieru czekoladowego lub roztopioną czekoladą.   Schładzamy przed podaniem  min.30

vaniliowoczekoladowa
Surówka z młodej kapusty 113

jabłko trzemy na grubych oczkach tarki. Kapustę lekko odciskamy z wody i dodajemy do startych warzyw. Dorzucamy drobno posiekany koperek i dymkę. Mieszamy olej z musztardą. Zrobi się emulsja. Polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Próbujemy. I jeśli za mało ostra doprawiamy sokiem z cytryny, bądź musztardą. Wszystko. Szybkie, smaczne i cudownie kolorowe i zdrowe. Post Surówka

ladykitchen
Penne w sosie śmietanowym z kurczakiem 135

mieszając aby dobrze się rozpuścił. Doprawiam do smaku. 3. W kubku mieszam śmietanki z jedną płaska łyżką maki z gotującą się wodą aby zahartować. Gotuje jeszcze chwilkę ciągle mieszając. Polewam makaron, posypuje pietruszką i zajadam

Gotowanie...to proste !
OMLET Z PŁATKÓW OWSIANYCH 196

wylewamy masę i smażymy na wolnym ogniu. Gdy z góry zetnie się, przewracamy na drugą stronę. Usmażony omlet przekładamy na talerz, dekorujemy bananem. Posypujemy cynamonem i płatkami migdałów oraz polewamy jogurtem naturalnym. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
domowe kruche ciasteczka z orzechami a la kruszynki 172

czekolady deserowej wykonanie: Orzeszki siekamy na grubsze kawałki. Przekładamy na suchą, gorącą patelnię. Dodajemy cukier i chwilkę karmelizujemy orzeszki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Upieczone ciasteczka delikatnie polewamy czekoladą, tworząc tzw. paski lub kratkę i posypujemy karmelizowanymi orzeszkami. Ciasteczka wkładamy na chwilę do lodówki aby czekolada stężała

Domowy Smak Jedzenia
CIASTO KOKOSOWA ROZKOSZ 176

pieczenia. Wyrównujemy. Wykładamy owoce. U mnie rozeta z pokrojonych na cząstki śliwek. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C i pieczemy ok.40 minut na termoobiegu. Letnie ciasto polewamy lukrem przygotowanym z pudru wymieszanego z mleczkiem kokosowym. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania