polewa - 11092 przepisów (strona:266/740)

Sernik w 20 minut 26796

serowej, wyrównujemy. Układamy następną warstwę herbatników i drugą połowę masy. Na wierzch ponownie warstwa ciastek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do uzyskanie gładkiej, lśniącej konsystencji. Wylewamy polewę na sernik. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą

Gotowanie moimi oczami
MANGO ICE – WORLD OF WARCRAFT – lody mango 164

trudu mieszania podczas mrożenia nadal wyczuwalne są grudki lodu to warto jeszcze raz przełożyć masę do blendera i zmiksować na gładko. Lody formujemy w kulki, przekładamy do schłodzonych miseczek, polewamy odrobiną octu i podajemy (na zdjęciu wersja bez octu ze względu na jego brak w prezentacji potrawy w grze). Wg receptury należy siedzieć podczas spożywania Mango Ice odnawia 30k punktów

Nerds Kitchen
Makaron na zielono :) makaron z zielonymi warzywami (Pasta con le verdure, un piatto tutto verde) 124

listki mięty dolewając stopniowo olej extravergine. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z przygotowanymi warzywami, cukinią, groszkiem, bobem, awokado. Całość polewamy przygotowanym pesto. Dekorujemy natką pietruszki lub bazylią.  Makaron przygotowany w wersji do pracy lub na piknik.   Makaron przygotowany na domowy obiadek.   Smacznego

La grande e la piccola cuoca
DOMOWE ZAPIEKANKI Z WARZYWAMI 167

posypujemy starty serem, wstawiamy do piekarnika do rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Na każdą bagietkę posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę, całość polewamy majonezem i keczupem

Z Majeczką w kuchni
Krem miętowy 225

krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu] 500 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone

Domowe Torty
Szybka smaczna sałatka z kiszonych ogórków i sera 131

wyglądały moje składniki: Wykonanie: Ogórki kroimy w kosteczkę, cebulę również. Ser w kawałku trzemy na tarce o większych oczkach (podobnie jak na zdjęciu). Mieszamy, przyprawiamy, pieprzem i oregano, polewamy olejem - ja wlałam około 3-4 łyżki na sałatkę. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
WIOSENNA SURÓWKA Z NOWALIJEK I SOCZEWICY 133

łyżki wody 1/4 łyżeczki bazylii 1/4 łyżeczki oregano sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pomidora, rzodkiewki i ogórka drobno kroimy, dodajemy pekinkę, soczewicę. Z podanych składników przygotowujemy sos, polewamy sałatkę

Z Majeczką w kuchni
Pieczeń z selera w gruszkowej marynacie 116

masę. Ząbki czosnku miażdżymy dłonią lub dużym nożem, aby podczas pieczenia aromat czosnku przeszedł na selera. Możemy również przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do masy gruszkowej.  Selera polewamy oliwą, sosem sojowym, octem balsamicznym, dodajemy przyprawy oraz masę gruszkową. Wszystko dokładnie wcieramy w selera, czynność powtarzamy kilkukrotnie. Na koniec skrapiamy go sokiem z połówki cytryny, solimy i pieprzymy

Bananowe Pole
Sałatka w tortilli 122

koperek. Tortillę składamy i grillujemy na patelni z obu stron (podczas obracania uważając, by nie wysypać składników) lub zwijamy i lekko podgrzewamy chwilę na patelni / w mikrofali. Po wierzchu polewamy jeszcze odrobiną remulady. Podajemy ciepłą. Smacznego By Magdalena beta calories 234 fat 5g protein 6g carbs 40g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 119

nakładać farsz i zlepiać boki. Gotujemy w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch wody jeszcze ok. 5 minut. Słoninę kroimy w kostkę i stapiamy na patelni, następnie polewamy pierogi. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Kurczak pieczony w ziołach i rosole. Pomysł na szybki obiad. 268

naczynia żaroodpornego, rosół powinien pokryć dno naczynia, w którym umieścimy kawałki kurczaka, na wysokość około 3mm Przygotowanie Podudzia z kurczaka, na których wcześniej gotowaliśmy rosół, wkładamy do żaroodpornego naczynia. Polewamy je olejem (delikatnie) i obsypujemy z każdej strony przyprawą do kurczaka. Na koniec wierzch posypujemy dużą szczyptą bazylii, a całość podlewamy rosołem (rosół powinien pokryć dno naczynia na około

Słodkie okruszki
Schabowe na bogato. 148

smażymy na maśle klarowanym, dodajemy cebulę i por, posypujemy przyprawą włoską, kotlety kładziemy na wysmarowanej masłem folii aluminiowej w naczyniu żaroodpornym. na upieczone kotlety kładziemy usmażoną szynkę z warzywami, polewamy rozkłóconym jajkiem, posypujemy serem żółtym, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni, pieczemy do rozpuszczenia sera

Kuchnia Beaty
Sałatka ze szpinakiem i jarmużem 137

morska, pieprz, zioła prowansalskie Przepis: Szpinak oraz jarmuż należy przepłukać i osuszyć, następnie porwać niedbale na mniejsze kawałki. Do miski z zieleniną dodajemy pokrojone w drobną kostkę pomidory suszone, polewamy całość oliwą, odrobiną octu winnego, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, przyprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.  Sałatka smakuje wspaniale również z dodatkiem startego parmezanu

Emcia Pichci
Pieczona łopatka faszerowana warzywami 168

pomidory. Płat mięsa składam na pół (tak jak książkę). Brzegi spinam wykałaczkami. Mięso nacieram dookoła papryką mieloną, rozmarynem, majerankiem, solą oraz pieprzem. 3. Łopatkę przekładam do rękawa do pieczenia. Polewam olejem. Na mięsie układam kawałki masła. Rękaw związuję i układam na blaszce. Piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Knedle z serem, gałką muszkatołową i miętą 135

takie większe, jest w nich więcej farszu:) Wkładamy w środek łyżkę serowego farszu i zawijamy kuleczkę. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około 5 minut od czasu wypłynięcia na wierzch. Polewamy usmażonym na chrupiąco boczkiem bądź masłem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania