polewa - 11092 przepisów (strona:260/740)

Spaghetti z marchewki i białej rzodkwi 110

nitki, które będą naszym spaghetti. Dodajemy do warzyw posiekaną natkę pietruszki. Oliwę, sok z cytryny, sól, oraz pieprz mieszamy ze sobą w małej miseczce, do połączenia składników, a następnie polewamy powstałym sosem, warzywne spaghetti. Artykuł Spaghetti z marchewki i białej rzodkwi pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
CHIKKER 165

osączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Bułki przypiekamy chwilę w piekarniku aby były chrupiące, następnie przekrawamy na połowę. Na jednej połówce kładziemy liść sałaty, układamy kotleta, plastry ogórka, pomidora, polewamy sosem i przykrywamy drugą połówką bułki

słodki bratek
Ciasto 4 w 1 137

masłem. Ponownie delikatnie wymieszać. Tą masę przekładamy na wierzch na resztę wcześniej już przygotowanych w blaszce ciast. Pieczemy w 180 stopniach 60 minut. Po wystudzeniu można polać polewą i posypać kokosem

kruche babeczki
Ciasto marchewkowe - przepyszne :)) 164

orzechy. Mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy na nią ciasto. Pieczemy w 200 stopniach jakieś 45 minut. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem lub jak kto woli zrobić polewę z gorzkiej czekolady

kruche babeczki
Nowe czekolady Terravita 70 % 162

połączeniu tez nie zawiódł. Czekolada dla mnie super :)) 4. Czekolada gorzka zwykła - jak już sięgam po czekoladę bez nadzienia to najczęściej taką. Jak robię ciasto i chcę z polewą, to też zawsze pada na gorzką. Nie trzeba się na jej temat chyba wypowiadać, bo każdy zna, ja lubię. 5. Czekolada gorzka z crunchy i owocami - świetna, chrupiąca, dla mnie rewelacja

kruche babeczki
Piernik przekładany powidłami śliwkowymi 122

Dziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki piernik. Inspiracja znalazłam tutaj . U mnie tylko z powidłami, bo z masłem orzechowym i polewą, to już byłby za słodki. Robił go mój mąż, ja tylko go instruowałam, bo niestety okres przeziębień, katarów itd. mnie dopadł. Wyszedł super, więc go chwalę, żeby nie było, że nic nie wspomniałam

kruche babeczki
Sałatka z sosem kiwi 204

pieprz cytrynowy lub pomarańczowy do smaku Wybrać miąższ z owocu kiwi. Dodać wszystkie składniki (oprócz pieprzu) i zblendować na gładką masę. Przełożyć do miseczki, dodać pieprz, delikatnie wymieszać. Sosem polewać nałożoną na talerz sałatkę. Idealnie się komponuje i z mięsem i warzywami

gutfut
Hummus z bobu i zielonej pasty curry 272

zielonego curry, tahini, sok cytryny i szczyptę soli. Blenduję na gęstą masę, po czym dolewam wody, taką ilość, by pasta uzyskała lekkiej i puszystej konsystencji. Przekładam do miseczki, polewam oliwą z oliwek. Tak przygotowany hummus podaję ze świeżym pieczywem i harissą , warzywami (bardzo dobrze smakuje z zielonym ogórkiem i rzodkiewką), spróbujcie też do grillowanych warzyw lub karkówki. Co tu dużo

Ale Proste
Sałatka z pieczonych buraków Hani 147

buraki, pokrojony w kostkę ser feta oraz podprażony słonecznik. Olej miód, musztardę, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek połączyć ze sobą, przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy sałatę delikatnie wymieszać. Podajemy jako przystawkę do mięs. Smacznego

kgwjanczewo
Dieta CTZO, dzień drugi 125

Białą część pora kroimy w cienkie talarki. Na folię nakładamy warzywa w kolejności najpierw cukinia potem kolejne. Posypujemy ziołami prowansaskimi. Na warzywka kładziemy filet, posypujemy solą i pieprzem polewamy oliwą i szczelnie zawijamy. Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku około 30 minut. + Puree z ziemniaków z jogurtem Podwieczorek 100 g jogurtu naturalnego 2% 15 g płatków kukurydzianych

Kucharzyca
Karkówka z grilla 135

rozbijamy tłuczkiem. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce. Oleju dajemy tyle, aby marynata była  dość gęsta, ale płynna i łatwo rozprowadzała się po mięsie. Karkówkę wkładamy do pojemnika, polewamy marynatą i całość dokładnie mieszamy. Marynata musi dokładnie pokryć mięso ze wszystkich stron. Pojemnik zamykamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Karkówkę grillujemy na średnim żarze, do miękkości mięsa

Smak mojego domu
Grillowana rolada z kurczaka z serkiem kremowym, pesto z rukoli i warzywami 129

folię, końcówki skręcamy jak cukierek, delikatnie formułujemy kształt walca i dociskamy skręcone końcówki. Ziemniaki grillowane czas  grillowanie ok. 30 min: Ziemniaki myjemy, suszymy, przekładamy do miski, polewamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i obtaczamy. Układamy po kilka sztuk na foli aluminiowej, dodajemy świeży lubczyk i szczelnie zawijamy w folię. Układamy na rożnie i grillujemy, czas zależy od wielkości

Moniki Smakołyki
Grillowana cukinia faszerowana wołowiną 184

dobrze mieszamy z solą, pieprzem , papryką i 1 łyżką listków świeżego tymianku. Cukinię przekrawamy na połowę, wydrążamy środek i wypełniamy go mięsem. Cukinię (każdą oddzielnie) przekładamy na folię aluminiową, polewamy niewielką ilością oleju, i na wierz dodajemy gałązki tymianku. Folię łączymy jak sakiewkę pozostawiając otwory. Cukinię układamy na rozgrzanego grilla i grillujemy ok. 20 min.  Na sam koniec usuwamy

Moniki Smakołyki
Wiosenny Cezar 151

gęstą konsystencję. Grzanki przygotowujemy na patelni lub grillu. Możemy natrzeć je czosnkiem. Pierś kurczaka grillujemy, a następnie kroimy na kawałki. Na talerzu układamy liście sałaty i pozostałe składniki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem

Smakowity Blog Kulinarny
Pieczone szparagi | Obiad w 20 minut 114

których warto jeść szparagi . Składniki: zielone szparagi oliwa z oliwek sól gruboziarnista jajko pieprz do smaku Krok 1 Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą z oliwek, mieszamy, posypujemy solą gruboziarnistą. Krok 2 Naczynie ze szparagami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 15 minut do zrumienienia. Krok 3 Zaraz przed końcem

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania