połączeniu tez nie zawiódł. Czekolada dla mnie super :)) 4. Czekolada gorzka zwykła - jak już sięgam po czekoladę bez nadzienia to najczęściej taką. Jak robię ciasto i chcę z polewą, to też zawsze pada na gorzką. Nie trzeba się na jej temat chyba wypowiadać, bo każdy zna, ja lubię. 5. Czekolada gorzka z crunchy i owocami - świetna, chrupiąca, dla mnie rewelacja
kruche babeczkiDziś mam dla Was przepis na pyszny i szybki piernik. Inspiracja znalazłam tutaj . U mnie tylko z powidłami, bo z masłem orzechowym i polewą, to już byłby za słodki. Robił go mój mąż, ja tylko go instruowałam, bo niestety okres przeziębień, katarów itd. mnie dopadł. Wyszedł super, więc go chwalę, żeby nie było, że nic nie wspomniałam
kruche babeczkipieprz cytrynowy lub pomarańczowy do smaku Wybrać miąższ z owocu kiwi. Dodać wszystkie składniki (oprócz pieprzu) i zblendować na gładką masę. Przełożyć do miseczki, dodać pieprz, delikatnie wymieszać. Sosem polewać nałożoną na talerz sałatkę. Idealnie się komponuje i z mięsem i warzywami
gutfutzielonego curry, tahini, sok cytryny i szczyptę soli. Blenduję na gęstą masę, po czym dolewam wody, taką ilość, by pasta uzyskała lekkiej i puszystej konsystencji. Przekładam do miseczki, polewam oliwą z oliwek. Tak przygotowany hummus podaję ze świeżym pieczywem i harissą , warzywami (bardzo dobrze smakuje z zielonym ogórkiem i rzodkiewką), spróbujcie też do grillowanych warzyw lub karkówki. Co tu dużo
Ale Prosteburaki, pokrojony w kostkę ser feta oraz podprażony słonecznik. Olej miód, musztardę, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek połączyć ze sobą, przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy sałatę delikatnie wymieszać. Podajemy jako przystawkę do mięs. Smacznego
kgwjanczewoBiałą część pora kroimy w cienkie talarki. Na folię nakładamy warzywa w kolejności najpierw cukinia potem kolejne. Posypujemy ziołami prowansaskimi. Na warzywka kładziemy filet, posypujemy solą i pieprzem polewamy oliwą i szczelnie zawijamy. Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku około 30 minut. + Puree z ziemniaków z jogurtem Podwieczorek 100 g jogurtu naturalnego 2% 15 g płatków kukurydzianych
Kucharzycarozbijamy tłuczkiem. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce. Oleju dajemy tyle, aby marynata była dość gęsta, ale płynna i łatwo rozprowadzała się po mięsie. Karkówkę wkładamy do pojemnika, polewamy marynatą i całość dokładnie mieszamy. Marynata musi dokładnie pokryć mięso ze wszystkich stron. Pojemnik zamykamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Karkówkę grillujemy na średnim żarze, do miękkości mięsa
Smak mojego domufolię, końcówki skręcamy jak cukierek, delikatnie formułujemy kształt walca i dociskamy skręcone końcówki. Ziemniaki grillowane czas grillowanie ok. 30 min: Ziemniaki myjemy, suszymy, przekładamy do miski, polewamy olejem, posypujemy solą, pieprzem i obtaczamy. Układamy po kilka sztuk na foli aluminiowej, dodajemy świeży lubczyk i szczelnie zawijamy w folię. Układamy na rożnie i grillujemy, czas zależy od wielkości
Moniki Smakołykidobrze mieszamy z solą, pieprzem , papryką i 1 łyżką listków świeżego tymianku. Cukinię przekrawamy na połowę, wydrążamy środek i wypełniamy go mięsem. Cukinię (każdą oddzielnie) przekładamy na folię aluminiową, polewamy niewielką ilością oleju, i na wierz dodajemy gałązki tymianku. Folię łączymy jak sakiewkę pozostawiając otwory. Cukinię układamy na rozgrzanego grilla i grillujemy ok. 20 min. Na sam koniec usuwamy
Moniki Smakołykigęstą konsystencję. Grzanki przygotowujemy na patelni lub grillu. Możemy natrzeć je czosnkiem. Pierś kurczaka grillujemy, a następnie kroimy na kawałki. Na talerzu układamy liście sałaty i pozostałe składniki. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem
Smakowity Blog Kulinarnyktórych warto jeść szparagi . Składniki: zielone szparagi oliwa z oliwek sól gruboziarnista jajko pieprz do smaku Krok 1 Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy oliwą z oliwek, mieszamy, posypujemy solą gruboziarnistą. Krok 2 Naczynie ze szparagami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 15 minut do zrumienienia. Krok 3 Zaraz przed końcem
Kuchnia Bazyliiplasterki, pomidorki koktajlowe w ćwiartki. Czerwoną cebulę kroimy w cienkie plasterki, rozdzielamy okręgi. Seler naciowy oraz ser feta kroimy w kosteczkę. Całość mieszamy i przyprawiamy ziołami do sałatek. Wierzch polewamy sosem czosnkowym. Do sałatki użyłam gotowego sosu czosnkowego z ziołami włoskimi od Firmy FANEX . Sos jest niezwykle aromatyczny a dodatek ziół wzbogaca jego smak. Idealnie sprawdzi się
VioletoweKucharzenieoliwy. Studzimy. Umyty i osuszony szpinak mieszamy z pokrojoną w kostkę fetą. dodajemy pokrojone na połówki truskawki, szparagi i orzechy. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Polewamy sałatkę powstałym sosem. Całość oprószamy pieprzem. Smacznego! 1 porcja sałatki ( 193 g) - to 293, 5 kcal: - białko - 13,9 g - tłuszcz - 22,5 g - węglowodany
Moje Kuchenne Rewelacjedressingu musztardowo-miodowym słyszałam już nie raz, ale jakoś zawsze odbiegałam od jego przygotowania. Szłam na łatwiznę i po prostu polewałam gotową sałatkę łyżeczką wybranego oleju. Teraz żałuję, że tyle zjedzonych przeze mnie sałatek nie było połączonych właśnie z tym dressingiem. Bo jest przepyszny! I bardzo go Wam polecam :) Sałatka ta to gotowy miks różnych liści sałat i kapusty
Zdrowie na języku :Pwyłożoną papierem do pieczenia foremkę przelewamy masę serową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 45 minut . Po 30 minutach ciasto wysuwamy z piekarnika i polewamy śmietaną z 2 łyżkami cukru pudru ,wyrównujemy na wierzchu i pieczemy kolejne 15 minut . Po upieczeniu i przestudzeniu można go dodatkowo udekorować chałwą .Przechowujemy w lodówce.Smacznego
Ladylaura.