polewa - 11092 przepisów (strona:255/740)

SAŁATKA Z MOZZARELLĄ 119

łyżeczki oregano sól i pieprz do smaku Wykonanie: Na półmisek wykładamy sałaty, pokrojone w mniejsze kawałki mozzarellę, piórka cebuli oraz pomidorki. Z podanych składników przygotowujemy sos, dobrze mieszamy, polewamy nim sałatkę

Z Majeczką w kuchni
Łopatka w kawałkach z szynkowara 257

małym ogniu, temperatura nie powinna przekroczyć 80 stopni. Szynkowar z mięsem pozostawiamy do ostudzenia, wstawiamy na noc do lodówki, następnego dnia szynkowar otwieram, przewracamy do góry dnem, nad zlewem polewamy gorącą wodą i wyjmujemy mięso

Bajeczna Kuchnia
Sałatka ze szparagami, suszonymi pomidorami, botwiną, fetą, groszkiem i boczkiem 95

kostkę, sałatę rwę na mniejsze części. Na dnie miski kładę porwaną sałatę, wrzucam pokrojone pomidory, dymkę, fetę, groszek oraz usmażony boczek i ugotowane szparagi z botwiną. Całość polewam olejem z pistacji i doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Posypuję pestkami dyni, które można również uprażyć na suchej patelni. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zielone pierożki z pasztetem i kaparami 143

rozwałkowujemy, wycinamy za pomocą literatki kółka, nakładamy pasztet dodajemy po jednym ziarenku kapary i sklejamy. Pierogi wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem soli. Gotujemy kilka min. Gorące pierogi polewamy roztopionym masłem, doprawiamy zielonym pieprzem, posypujemy posiekanym Tymiankiem.  Podajemy z kaparami i kiełkami z brokułów . Smacznego

Moniki Smakołyki
Domowy chrupiący groszek ptysiowy 110

Świetna przekąska, pasuje do zup typu krem, sałatek. Można nim posypać także dość syte zupy z dużą ilością mięsa i warzyw. Polecam też groszek ptysiowy polany domową polewą czekoladową:) Smacznego:) Składniki: 75 g mąki pszennej 100 ml wody mineralnej 2 mniejsze jajka 25 g masła sól drobnoziarnista Wykonanie: Przygotuj garnuszek, w którym zagotuj wodę z masłem z odrobiną soli. Dodaj

Zasmakuj Kuchni
Truskawkowa panna manna 156

się je przemycać w moich śniadaniach ze względu na jego dobroczynne działanie. Miseczkę wykładamy folią spożywczą i przekładamy do niej kaszę, gdy ta ostygnie wykładamy ją na talerz i polewamy zmiksowanymi truskawkami. Prosto pysznie i zdrowo

Cynamonowe szczęście
Makaron z kiełbasą, cebulą i koncentratem 174

cebulę.  Gdy cebula będzie miękka i przysmażona na kolor złoty dodaję kiełbasę, koncentrat, sól i pieprz i jakieś 2 minut jeszcze smażę. Ugotowany makaron nakładam na talerz i polewam zrobionym wcześniej sosikiem. Smacznego

Kuchnia Viki
Zapiekanka Makaronowa 179

zgęstnieje. Dodać do sosu kilka kropel cytryny i pieprzu. Sos może być ciut pikantniejszy. Wówczas doskonale kontrastuje z makaronem i uzupełnia smak "kolorowej" części naszej zapiekanki.:) 9. Całą zapiekankę polewamy sosem i zapiekamy w uprzednio nagrzanym piekarniku przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. 10. Wierzch można posypać startym na tarce żółtym serem. Smacznego! UWAGA: Z powyższego przepisu wychodzi

Kuchnia smaków
Fale Dunaju z Wiśniami 111

małym ogniu ok. 1 minuty. Pozostawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy na gładką masę. Dodajemy po 1 łyżce wystudzony budyń. Tak powstały krem rozprowadzamy równomiernie na biszkopcie. Chłodzimy. Schłodzone ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną wraz z kremówką w kąpieli wodnej. Schładzamy. fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena Smacznego

Kuchnia smaków
Oma-Duck-Kuchen 124

marynarzom, turystom, tubylcom, samotnikom i tym, co od przyjaciół odgonić się nie mogą. Pyszne i miękkie. Z subtelną nutą kawy. Wykwintne w swej prostocie. I nie potrzeba tu żadnej polewy ani posypki. Delektować się nim można przy porannej kawie, popołudniowej herbacie i wieczornych opowieściach przy blasku świec. Poczęstujcie nim gawędziarzy, a usłyszycie historie, jakich jeszcze nie znaliście... Oma-Duck-Kuchen

Kuchnia smaków
Madam Walewska 111

margaryną, dodając po łyżce budyniu. Cały czas ubijać.  Dodać na końcu aromat migdałowy i amaretto. Zmiksować. Placki przełożyć masą i odstawić w chłodne miejsce. Ciasto można polać delikanie polewą z czekolady, wywijając na wierzchu czekoladowe esy - floresy. Najlepiej smakuje na drugi dzień i później, kiedy amaretto i migdały uwolnią swe nuty zapachowo - smakowe.  Smacznego! fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
Mazurek czekoladowy 120

Witajcie Kochani w ten radosny świąteczny poranek! Dziś mazurek czekoladowy.  Ta wersja mazurka o wiele bardziej mi odpowiada. Być może dlatego, że jestem fanką czekolady

Kuchnia smaków
Spaghetti z brokułami 144

mascarpone, doprawiamy pieprzem, solą, ziarenkami smaku i kilkoma kroplami cytryny lub odrobinką kwasku cytrynowego. Mieszamy. Do sosu dodajemy różyczki brokuł. Ulegną one rozpadowi, ale się nie przejmujcie. Całość mieszamy. Polewamy ugotowany makaron. Szybkie, pyszne i sycące! Smacznego! www.kuchniasmakow.blogspot.com Przepis: Aga Zdjęcia

Kuchnia smaków
Sernik z chałwą i bakaliami 110

Na pewno każdy z Was ma swój ulubiony sernik. Ja bardzo lubię taki z bakaliami, jednak nie przepadam, kiedy są zamoczone w masie serowej. Lubię chrupkie

Wiszniówka

Proponowane wyszukiwania