PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM
PIEROGI Z MIĘSEM I SZPINAKIEM
Przepis na : obiad
Składniki: ciasto: 1/2 kg mąki tortowej 1 jajko 1 łyżka oleju sól letnia przegotowana woda farsz: ok. 500g mięsa z rosołu ok. 200g mrożonego szpinaku cebula sól pieprz majeranek 2 łyżki oleju 200g słoniny Sposób przygotowania: ciasto: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek, bić całe jajko, dodać olej i sól. Małymi strumieniami wlewać wodę wyrabiając ciasto. Ciasto powinno być elastyczne i gładkie. farsz: Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Dodać szpinak i dusić, aż woda wyp... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą
Autor
Aneta Stępień
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto, szpinak, mięso, rosół, polewa, obiad, ciasta tortowe, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka z farszem, mięso duszone, pierogi z mięsem, pierogi z szpinakiem, pierogi ze szpinakiem, mięso na obiad
Inne przepisy z Prosto i Smacznie z Anetą
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję