zrobić wieczorem, resztę sałatki najlepiej przygotować rano. Do pudełeczka wkładamy dynię, posypujemy fetą. Z 3 łyżek oleju, łyżki octu i pół łyżeczki miodu i odrobiną przypraw, przygotowujemy sos, którym polewamy dynię z fetą. Sos jogurtowy To nic innego jak gęsty jogurt naturalny (małe opakowanie) z łyżeczką musztardy, doprawiony solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Czekam na zdjęcia Waszych lunchboxów! Może
Czerwona Porzeczkakratkowanym wzorem dla wielu są synonimem lata, smakiem dzieciństwa oraz pyszną przyjemnością, której nie sposób się oprzeć. Smakują doskonale solo, bądź z najróżniejszymi dodatkami. Bita śmietana, konfitury, owoce, słodkie polewy w różnych smakach, cukier puder oraz kolorowe posypki to tylko niektóre z nich. Jednak uzyskanie wyjątkowego smaku oraz charakterystycznej chrupiącej skórki nie jest możliwe bez wykorzystania odpowiedniego sprzętu. Jak wybrać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tradycyjnie na słońcu, ale bardziej przyziemną metodą - w piekarniku, jednak smakują naprawdę cudownie. Oliwa przeszła smakiem nie tylko pomidorów, ale też czosnku i rozmarynu; jest wprost idealna do polewania sałatek! Mam wrażenie, że może już być za późno na tego rodzaju przetwory, ale może będziecie pamiętać o tym przepisie za rok...? Przepis znalazłam w starym numerze gazety Moje gotowanie poleca
Pożeraczka, czyli raz adobrzerozdrabniam. Dodaję filet z kurczaka, winogrona, pomidora, ogórka oraz pestki dyni. Delikatnie mieszam. 3. Oliwię z oliwek mieszam z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pierzem. Przygotowanym dresingiem polewam sałatkę
Tradycyjna kuchnia Kasikroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i wraz z papryką i mazzarellą kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, kuskus, ser, kiełki oraz groszek. Mieszamy, polewamy olejem i doprawiamy solą oraz pieprzem
Zainspirowana w kuchniOdkładamy na talerz i studzimy. Rukole myjemy i osuszamy. Na plastry bakłażana układamy szynkę parmeńską, smarujemy serkiem i kładziemy kilka listków rukoli. Zwijamy zgrabne roladki, które układamy na półmisku, polewamy oliwą i dowolnie dekorujemy. Ja posypałam je odrobiną malin. Podajemy od zaraz lub chłodzimy w lodówce
Kulinarne Fantazje Mariolimogą się rozlatywać). Dolewamy mąkę z wodą i mieszamy aż sos zgęstnieje. Tuńczyka osączamy z oleju. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i rozkładamy na talerze. Polewamy sosem (jest dość gęsty, bo płynu jest w nim tak naprawdę niewiele), obsypujemy kawałkami tuńczyka i cheddarem
Czary - gary w kuchnimąka ziemniaczana, 1/2 szkl masło, 250g jajka, 4 szt cukier, 1 szkl cukier waniliowy, 1 opak sok z cytryny, 1/3 szkl proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki Składniki na polewę cukier puder, 1 szkl sok cytryny, 5-6 łyżek Przygotowanie Obie mąki przesiewamy przez sito wraz z proszkiem do pieczenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Osobno ubijamy jajka
Gotowanie moimi oczamiwiśni! Idealny do herbaty, idealny do picia z wodą, idealny do ciast, owsianek, jaglanek, do polewania gofrów, naleśników itp. Sok jest bardzo aromatyczny, ma przepiękną barwą i smakuje obłędnie! Robi się go bardzo szybko! Sprawdźcie sami! SKŁADNIKI: - 2 kg wiśni - 1 kg cukru - 200 ml wody Wiśnie wydryluj, przełóż do dużego garnka, zasyp cukrem i odstaw na 3 godziny. Dodaj
SMYKWKUCHNIbyło suche ), nakładamy po łyżce ciasta, formując placuszki. Pieczemy kilka minut, z każdej strony,na małym ogniu aż ładnie się zarumienią. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy syropem, dekorujemy owocami i podajemy
Kulinarne Fantazje Marioliminut. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, cukier waniliowy i śmietan-fix. Masę śmietanową przekładamy do rękawa cukierniczego, rozprowadzamy na ostudzonych gofrach, polewamy sosem wiśniowym, posypujemy startą czekoladą
Bajeczna Kuchniapół, oczyszczoną paprykę kroimy w paski, obranego ogórka kroimy w słupki. Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy. Na każdym placku tortilli układamy kilka listków sałaty, paski papryki i ogórków oraz kabanosy, polewamy sosem. Zwijamy składając boki do środka, układamy na grillu elektrycznym lub suchej patelni grillowej i lekko opiekamy
Bajeczna Kuchniastanie się rzadka. Masa ma postać delikatnego kremu, który daje się rozsmarowywać (pozostawia ślady po łyżce), ale nie rozpływa się. Biszkopty układać w foremce i dokładnie za pomocą łyżeczki polewać zimną kawą (wykorzystać tylko 1/2 kawy). Można kawę przelać do głębokiego talerza i maczać w niej biszkopty lecz należy uważać by nie namaczać za mocno, gdyż będą się rozpadać
Kuchcik gotujeWykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Żółtko ucieramy z cukrem na puch, dodajemy serki waniliowe,śmietanę ser biały, miksujemy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną, wykładamy makaron, polewamy masą serową.Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie mieszamy aby nie połamać makaronu.Zapiekamy ok 20 minut, po tym czasie gotowe posypujemy świeżo tartym cynamonem
Z Majeczką w kuchni